Bringme & Oxfam slaan handen in elkaar

Naar aanleiding van World Fair Trade Day op 7, 8 en 9 mei worden maar liefst 10.000 Leuvense Bringme-gebruikers getrakteerd op een Oxfam fair trade Guavashake of sinaasappelsap. Zonder dat ze ervoor naar de Leuvense Oxfam-Wereldwinkel moeten, want de eerlijke sapjes liggen simpelweg op hen te wachten in hun Bringme Box. De wilde weldoener is geen onbekende in het Leuvense: Jo Vandebergh, CEO van Bringme & Leuvens Fair Trade Ambassadeur.

Jo Vandebergh (Bringme): “Met deze actie kan ik twee van mijn grootste passies combineren: fair trade en Bringme. Fair trade producten hebben een unieke eigenschap: ze stimuleren het gelukshormoon in onze hersenen, omdat we van nature gevoelig zijn voor duurzame productie en eerlijke handel. En eigenlijk doet Bringme een beetje hetzelfde. Doordat pakjes via Bringme altijd toekomen én er tegelijk aan zo’n 40 mensen geleverd kan worden op één plaats, kunnen we tot 50 procent van de ritten van koeriers uitsparen. Ik moet er geen tekeningetje bijmaken dat de impact op de mobiliteit in de stad en de CO2-uitstoot enorm is!”

Tobias Van Os (Oxfam-Wereldwinkel Leuven): “Wij zijn erg blij dat we met deze actie 10.000 mensen kunnen laten kennismaken met onze eerlijke en lekkere fair trade producten. Eerlijke handel maakt een belangrijk deel uit van een meer duurzame samenleving. De visie die Bringme heeft op duurzaamheid, sluit daar mooi bij aan. Daarom hebben we besloten om vanaf nu, als aanvulling op onze Leuvense Oxfam-Wereldwinkel, rechtstreeks te leveren in de Bringme Box.”

DSC_0088

Wat is Bringme?
Bringme is de nieuwste Leuvense trots in de wereld van de digitale start-ups. Op dit moment wordt deze innovatieve service uitgerold in België en Nederland, maar de voorbije 2 maanden had Leuven dankzij de steun van de provincie Vlaams-Brabant de primeur om via een pilootproject kennis te maken met de Bringme Box. Het systeem is onder andere al in gebruik bij UZ Leuven, Acerta, KBC en Provincie Vlaams-Brabant. Bringme maakt ontvangen en verzenden even makkelijk als plezierig. Of je nu iets online bestelt, je boodschappen wil laten leveren of je strijk laten ophalen, het kan allemaal met de Bringme Box. In principe kan elke koerier, service of handelaar er gebruik van maken. Zo kan je als werknemer privé pakketjes laten toekomen op je werk zonder dat dit de receptie extra belast. Want de Bringme Box doet alles zelf: ontvangen, aftekenen én zelfs verzenden. De gebruikers volgen de status van hun pakketje heel eenvoudig via de mobiele app.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.