Leuvens Cohousingproject BotaniCo zet de deuren open

Cohousing BotaniCo bestaat uit een groep Leuvenaars die de oude stadsschool op de Kapucijnenvoer, recht tegenover de Kruidtuin, wil ombouwen tot een modern cohousingproject met een 20-tal koopwoningen voor diverse gezinstypes. De kerngroep zoekt nog toekomstige medebewoners om het initiatief verder vorm te geven.

Cohousing BotaniCo Front small

Op zaterdag 16 mei wordt de site feestelijk open gesteld om bezoekers te laten kennismaken met cohousing en met de concrete plannen voor dit project.
Deze opendeurdag kadert in de Open Dag Samenhuizen die over heel België, maar ook in Nederland en Frankrijk georganiseerd wordt in het weekend van 16-17 mei om een breed publiek te laten kennismaken met vormen van gemeenschappelijk wonen.

Cohousing is een vorm van samenwonen waarbij alle bewoners hun volledig uitgeruste privé-woning hebben maar daarnaast ook een gemeenschappelijke tuin delen en een gebouw met gedeelde functies zoals leefruimtes, wasplaats, etc…

Meer info en inschrijven.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Leuvens Cohousingproject BotaniCo zet de deuren open”

Cohousing Botanico
(on juli 15th, 2015 at 8:36)

Onze plannen worden steeds concreter. Bijkomende co-housers zijn nog steeds van harte welkom. Er is een volgende info-avond gepland op donderdag 16 juli om 20 uur: Kapucijnenvoer 47. Meer informatie op de website https://cohousingbotanico.wordpress.com/

 
melanie
(on november 26th, 2015 at 18:03)

Gegroet,

Ondertussen hebben we onze bouwaanvraag ingediend en organiseren we samen met de andere Leuvense cohousingprojecten een infoavond op 11/12. Misschien ook iets om de Leuvenaatrs over te informeren?

Melanie