Leuvense Klimaatweek van 9 tot en met 17 mei

Op zaterdag 9 mei gaat de vierde Leuvense Klimaatweek van start, voor het eerst een initiatief van vzw Leuven Klimaatneutraal 2030. Met allerlei voorstellingen, workshops, debatten, beurzen en activiteiten wordt de Leuvense klimaatuitdaging dichterbij de Leuvenaars gebracht. Met nog enkele dagen te gaan, zijn alle deelnemende partners, burgers en organisaties er meer dan klaar voor.

image002

Als unieke opener van dit jaarlijkse stadsbrede publieksevenement, organiseert vzw LKN2030 een tweede editie van Camping Zero Emissie met veertien verschillende campings, voor zowel Leuvenaars, studenten als scholieren. Op de speelplaats van het Heilige Drievuldigheidscollege zullen alvast 80 leerlingen de nacht doorbrengen met leerkrachten en directie, in de prachtige binnentuin van Tuin De Walque brengen meer dan 100 jongeren de nacht door onder de sterren.

Vanaf 15 uur is iedereen welkom in de autovrije Beosierlaan, om deel te nemen aan de activiteiten, een gezellige buurtmaaltijd te nuttigen, of mee te discussièˆren over de rol van de Leuvenaar in de klimaatneutrale ambities.

Op zaterdag 9 mei om 18 uur zullen de fakkeldragers, die van camping naar camping lopen om het vuur letterlijk aan de lont te steken, ook op Camping Beosier (Grasveld Leopold Beosierlaan, Kessel- Lo) halt houden.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.