De week van Let Us Change

De komende week kan Leuven en omstreken meedoen aan een grootschalige  benefietactie: de week van Let Us Change. L.U.C. is een vzw met Leuvense roots, die straatkinderen in Ethiopië helpt. Daarom organiseert L.U.C. activiteiten zoals een benefiet met live muziek en een quizavond.

De week van Let Us Change wordt elk jaar gehouden om aandacht te vragen voor de straatkinderen in Ethiopië. L.U.C. zorgt voor opvang en onderwijs van 65 kinderen die ze opvangen in tehuizen in Awassa. Daarnaast helpen ze 100 kinderen en 70 ouders op afstand.

Op zaterdag 9 mei gaat de week vliegend van start met een benefietmaaltijd met live optredens en een quizavond. Tot en met 16 mei vinden er verschillende activiteiten en acties plaats, zowel in het Leuvense als elders in het land. Vrijwilligers uit heel het land dragen hun steentje bij voor L.U.C. Scholieren gaan babysitten, er worden zelfgemaakte hippe tassen verkocht en iedereen mag meedoen aan een sessie spinning. Alsof dat niet genoeg is, worden er ook nog eens cupcakes verkocht op de Sociale Hogeschool Heverlee, en desserten op het Salco.

In Wereldcafé Coop is er ook de hele week aandacht voor straatkinderen van Let Us Change. Er zijn alcoholvrije ‘Awassa Cocktails’, desserts, een fototentoonstelling en een marktje waar authentieke Ethiopische producten te koop zijn, gemaakt door de mensen in Awassa.

Wat natuurlijk niet aan deze week kan ontbreken, is de mascotte van L.U.C.: een schattig en levensgroot spaarvarken genaamd LUC’ske. LUC’ske gaat de hele week rondreizen door Leuven om rosse centjes in te zamelen. Op internet kun je altijd zijn locatie terugvinden.

LUC'ske

Op www.letuschange.net of op de facebookpagina vindt u meer informatie over Let Us Change en alle activiteiten tijdens de Week van Let Us Change.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.