Klaas Smets wint Write Now! Leuven

De 23-jarige Klaas Smets is de winnaar van de Leuvense voorronde van Write Now! 2015. Hij wint 250 euro aan boekenbonnen en een plaats in de grote finale van Write Now! op 21 juni in Rotterdam, waar hij zal strijden om de titel van hét schrijftalent van 2015.

klaas

De uitreiking vond plaats in de Bib Leuven. De jury, bestaande uit juryvoorzitter Bregje Hofstede, Cutting Edge-boekenchef Geert Schuermans en Verzin-hoofdredacteur Yves Joris verkoos het verhaal ‘Bestaat voor 99%’ tot de beste tekst.
Het juryrapport over Klaas: ‘De inzender die de grootste ambitie toonde, met een onwerelds verhaal waarvoor hij een eigen, nieuwe taal verzon.’ In totaal stuurden meer dan 90 jonge Leuvense schrijvers een tekst in.

De tweede prijs van 125 euro aan boekenbonnen ging naar het verhaal ‘Dolmades’ van Simon Vermeulen. De derde prijs van 75 euro aan boekenbonnen was voor Charlotte Timmermans met haar verhaal ‘Catatonisch’. Onder de tweede en derde prijswinnaars van alle voorrondes worden vier wildcards verdeeld, zij maken dus nog kans op een plek in de finale. De avond werd gepresenteerd door Geert Simonis en er was muziek van I’m the hug. Voorafgaand aan de prijsuitreiking gaf Els Moors een schrijfworkshop.

Klaas Smets krijgt drie weken de tijd om een nieuwe tekst te schrijven voor de finale, waar hij de strijd aangaat met de winnaars uit de andere Nederlandse, Vlaamse en Surinaamse regio’s. De finalisten maken kans op de juryprijs, die bestaat uit een MacBook, een optreden op een literair festival, een column op Trouw.nl en een schrijfopleiding. Ook wordt er 21 juni een publieksprijs uitgereikt, die bestaat uit een publicatie in Metro Vlaanderen en een iPad.

Over Write Now!
Write Now! is de grootste schrijfwedstrijd in het Nederlandse taalgebied en begint met elf regionale voorronden in Nederland, Vlaanderen en Suriname. Voor elke regio bepaalt een vakjury wie zich plaatst voor de finale. Eerdere winnaars van Write Now! zijn o.a. Niña Weijers, Maartje Wortel en Lize Spit.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.