Garnet’s Gold wint juryprijs op DOCVILLE 2015

Zaterdag 9 mei werd de 11de editie van DOCVILLE afgesloten met de bekendmaking van de winnaars van de competitie in de Leuvense schouwburg. De Juryprijs voor de Beste Internationale Documentaire, geschonken door CANVAS, ging naar de oogstrelende Britse film ‘Garnet’s Gold‘ van Ed Perkins. De film vertelt het verhaal van de excentrieke Garnet die in de Schotse highlands op zoek gaat naar een verloren schat. Garnet Frost himself kwam met de nodige Britse flair de prijs afhalen namens de regisseur.

Slotavond DOCVILLE - 9 mei 2015

In de sectie Weten & Geweten koos de jury voor de Deense film ‘Democrats‘ van Camilla Nielsson. De film toont hoe twee regeringsafgevaardigden in Zimbabwe het land doorkruisen om de bevolking te bevragen over een nieuwe grondwet. Peter Verlinden, de Afrika-specialist van de VRT, kwam tijdens het festival één van de voorstellingen uitleiden. Camilla Nielsson kon helaas niet aanwezig zijn op de prijsuitreiking, maar dankte DOCVILLE en de jury via een videoboodschap opgenomen tijdens Docaviv in Tel Aviv.

Slotavond DOCVILLE - 9 mei 2015

Slotavond DOCVILLE - 9 mei 2015

De Prijs voor Beste Belgische documentaire, geschonken door SABAM, ging dit jaar naar ‘Twilight of a Life‘ van Sylvain Biegeleisen, een ontroerende film over de relatie tussen de filmmaker en zijn hoogbejaarde moeder. Wanneer hij nieuws krijgt dat ze op sterven ligt, reist hij naar België om afscheid te nemen. Maar zijn kranige moeder besluit dat haar tijd om te gaan nog niet gekomen is. Sylvain Biegeleisen was eveneens in Tel Aviv voor Docaviv en stuurde zijn producent om de prijs in ontvangst te nemen.

Slotavond DOCVILLE - 9 mei 2015

Slotavond DOCVILLE - 9 mei 2015

Nieuw dit jaar was de Prijs voor Beste TV-documentaire. Uit de 5 genomineerde series koos de jury voor ‘De Werkende Mens’, een onconventioneel portret van de werkende Vlaming door Lode Desmet.

Slotavond DOCVILLE - 9 mei 2015

Slotavond DOCVILLE - 9 mei 2015

Ook de Knack Publieksprijs was een nieuwe categorie in de competitie. De winnaar daarvan zal maandag 11 mei bekend gemaakt worden.

De juryleden dit jaar waren, voor de internationale selectie Tom Bleyaert, Sofie Benoot en Sheila Curran Bernard, voor de nationale selectie Willemiek Kluijfhout, Peter Jäger en Marc Boonen, voor de Weten & Geweten selectie Paul Pauwels, Ulla Simonen en Hanne Phlypo en voor de TV-documentaire Floris-Jan van Luyn, Marc Didden en Klara Van Es.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Garnet’s Gold wint juryprijs op DOCVILLE 2015”

Knack publieksprijs voor ‘The man who saved the world’ « Leven in Leuven
(on mei 25th, 2015 at 20:56)

[…] zaterdag 9 mei werd de 11de editie van DOCVILLE afgesloten met de bekendmaking van de winnaars van de competitie in de Leuvense schouwburg. Intussen is ook de winnaar van de Knack-Publieksprijs bekend: ‘The Man Who Saved the […]