The Vineyard 20 jaar!

Op zaterdag 16 mei vindt het grote verjaardagsfeest van Radio Scorpio’s Reggae programma The Vineyard plaats. Net zoals de wijn in een wijngaard (vineyard), staat de muziek garant voor smaak en kwaliteit en wordt het alleen maar beter met de jaren. Ondertussen al 20 jaar lang, meteen ook het oudste reggae programma van het land. Het feest gaat door in Rumba & Co op de Oude Markt in Leuven en de inkom is geheel gratis. Ga dus zeker langs om volledig ondergedompeld te worden in deze exotische sfeer!

The Vineyard startte op Radio Scorpio in 1995. Eerst onder de naam ‘Revolution’, waar Reggae afgewisseld werd met Ambient Dub, Triphop, Jungle en aanverwanten. Niet lang daarna trad Reggae voorgoed op de voorgrond en veranderde de naam naar ‘Addis Abeba’, naar de hoofdstad van Ethiopië. Het programma evolueerde verder, met vandaag een diepere focus op het originele Reggae-geluid en voorlopers als Blue Beat, Ska & Rocksteady.

Inspiratie voor de naam vond The Vineyard bij de Leuvense Reggae groep Vintage. The Vineyard is daarnaast ook een buurt in Jamaica’s hoofdstad Kingston, vlak naast de Alpha Boys School. Deze muzikale school bracht ettelijke reggae legenden voort zoals onder andere The Skatalites.

The Vineyard hoor je iedere zondagavond op Radio Scorpio, via 106fm en www.radioscorpio.be. Meer info over het event.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.