Breedbeeld: videoclip van Leuvense jongeren in OPEK

Breedbeeld is een sociaal-artistiek project waarbij Leuvense jongeren met een kwetsbare achtergrond hun verhaal vertellen in een zelfgemaakte tekst en videoclip. Op zaterdag 16 mei 2015 om 17u tonen de jongeren het resultaat in OPEK aan de Vaartkom en geven zij op hun eigentijdse manier enkele impressies weer van hun afgelegd traject.

12 jongeren uit de Leuvense Ridderbuurt trokken zich samen terug om te experimenteren met verschillende digitale kunstvormen. Na enkele bijeenkomsten en een stevige productiedriedaagse tonen zij op zaterdag 16 mei 2015 met trots hun resultaat tijdens het VAART festival. Een eigen tekst, song en bijhorende videoclip: dat is hun verhaal. BREEDBEELD is een sociaal-artistiek project van Link in de Kabel vzw, jongerenwerking Den Tube en Artforum vzw. In dit project nemen jongeren, vaak afkomstig uit een kwetsbare situatie, zelf de touwtjes in handen en vertellen zij hun verhaal binnen een digitale context.

In deze editie werd er door de jongeren gekozen om de focus te leggen op het maken van een eigen videoclip. Onder de stevige vleugels van video- en regiewonder Jakob Rosseel gingen zij aan de slag. Met als thema ‘the Spirit of Youth’ willen deze jongeren laten zien wat ze in hun mars hebben. Vanuit hun eigen achtergrond, ervaringen en insteek geven zij inkijk in waar zij mee bezig zijn en hoe zij in het leven staan. Hoewel taal voor hen niet altijd evident is, slagen zij er toch in om aan de hand van digitale media hun verhaal te brengen en zichzelf te tonen!

Praktisch

Breedbeeld_opek_leuven_voorkant
Breedbeeld_opek_leuven_achterkant

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.