Leuven Innovation Beer Festival – 24 & 25 mei 2015

Bierliefhebbers die nog niks gepland hebben tijdens het komende Pinksterweekend kunnen op zondag 24 en maandag 25 mei terecht in Brouwerij De Hoorn in Leuven voor de allereerste editie van het Leuven Innovation Beer Festival.

beerfestival

Brouwerij Hof ten Dormaal organiseert een schitterende bierbeurs voor de liefhebbers van innovatieve en ambachtelijke bieren op de unieke toplocatie Brouwerij De Hoorn, waar vroeger de allereerste Stella Artois werd gebrouwen.

Er zullen niet minder dan 16 brouwerijen uit 8 verschillende landen hun bier presenteren aan het grote publiek. Ook Vlaams-Brabant is sterk vertegenwoordigd met de streekbieren van Brouwerij De Kroon, Hof ten Dormaal en Brouwerij De Vlier.

Naast de zeer speciale bieren die je er kan ontdekken, speelt Hof ten Dormaal als organisator ook duidelijk zijn band met de streek uit door heel wat collega-streekproducenten bij het evenement te betrekken. Zo worden de verschillende bierstanden opgebouwd met fruitkisten van Fruit Vanhellemont en om de smaak van de biergenieter te neutraliseren voorzien ze sappige appels voor de bezoekers.

Daarbovenop brengt het Grand Café, de vaste cateraar van De Hoorn, enkele heerlijke hapjes met typische streekproducten uit Vlaams-Brabant. Proef er verschillende, verrassende hapjes met Diana’s verse aardbeien, vlees van Slagerij Ermgodts, de kazen van de Beverse Kaasmakerij en Mosterd De Ster.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.