Restaurant CORFOU, Bondgenotenlaan Leuven

Hoe lang dit restaurant al bestaat, weet ik niet, maar voor mij heeft het altijd bestaan. Ik ging er ‘in illo tempore’ reeds met mijn ouders! En ik heb het altijd op diezelfde plaats geweten: achteraan links in de Bondgenotenlaan, bijna aan het station. Wat oubollig, maar Grieks tot en met: de versiering, het joviale personeel, de menukaart èn het eten.
Publiciteit in reclamebladen moet je niet zoeken, zomin als een website. Die mensen hebben dat allemaal niet nodig: hun goede naam en faam gaat al jarenlang van mond tot mond en dat is blijkbaar voldoende. Ze hebben zich dan ook een stevige en trouwe klandizie opgebouwd.

Toen wij er met z’n tweetjes aankwamen op een doordeweekse middag, zat het restaurant nog niet halfvol, maar zo te zien, wel met mensen die tijd zat hadden.
Een glaasje Cava voor de ene en een glas Mavro: een donkerrode wijn uit Cyprus, voor de andere, hielpen ons om wat bij te praten en te bestellen.
Wij kennen het restaurant en weten dat er flinke porties geserveerd worden. Bewust namen we geen voorgerecht en hielden het bij de klassieke “gigot d’agneau” voor twee personen. De dienstdoende dame verwittigde ons dat de bereiding een klein uurtje zou in beslag nemen. Er bleef dus ruim de tijd voor nog een tweede aperitiefje.
En effectief, na een goede drie kwartier, werd onze vleesschotel opgediend. Niet zomaar, die werd ook nog geflambeerd aan tafel. Dat hoort daarbij!

We kwamen niet bedrogen uit, want wat we op ons bord kregen, was (nog!) meer dan wat we verwacht hadden! Een flink stuk lamsbout, mooi rozerood gebakken en voorgesneden. Daarrond dampende, warme saus, Griekse deegwaren, rijst, gebakken aardappeltjes en fijn gesnipperde ijsbergsla.
De schotelwarmer, evenals de verwarmde borden waren geen overbodige luxe, want het zou ons geruime tijd in beslag nemen om dat lekker, groot stuk lamsvlees op te smullen.

Dessert hoefde niet echt, en voor de koffie wandelden wij rustig nagenietend naar een zonovergoten terrasje aan het station. Heerlijk!

De lamsbout voor twee kost 43 €. De keuze van de dranken bepaalt uiteindelijk je totaalrekening.

Praktisch
Bondgenotenlaan 173, 3000 Leuven
016 23 94 16

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Restaurant CORFOU, Bondgenotenlaan Leuven”

Maianne
(on november 20th, 2016 at 3:49)

Wat wij vandaag meemaakten in dit restaurant is een waarschuwing naar andere klanten….Toen wij onze rekening vroegen, bleek dat we niet konden betalen met onze gewone bankkaart . We dienden cash te betalen of met een Visa kaart!!! Zelfs een BTW bonnetje ontvingen we niet….Naderhand na veel discussie en toen politie ter plaatse kwam verscheen ineens wel dat bonnetje…..Een echte schande dat zoiets kan nog! De uitbater ging zelfs zover dat hij mijn identiteitskaart vroeg , dewelke ik hem ook gaf….Een goede raad voor die uitbater” zeg op voorhand tegen je klanten dat ze niet met bankcontact kunnen betalen ” Idem als ze BTW bon nodig hebben……Geef hen niet een gewoon manueel geschreven papiertje….Om dan na discussie in eens wel een BTW bon te overhandigen!!! En strafste is , gezien tussenkomst politie Leuven…dat die ook zegden, dat het bonnetje pas diende overhandigd te worden na betaling?????

 
Goofball
(on november 22nd, 2016 at 15:21)

Geen enkele handelaar is verplicht om Bancontact of andere abonnement voor bankkaarten te nemen. Op de deur hangt doorgaans uit welke betaalkaarten wel of niet kunnen of het staat op de menu geschreven.

Regelgeving ivm BTW bonnetjes vind je hier: http://www.geregistreerdkassasysteem.be/nl/ondernemer/hoe-werkt-het/wat-het-verschil-tussen-werken-met-een-btw-bonnetje-en-een-gks-ticket

 
morren yoeri
(on maart 11th, 2018 at 23:09)

Nog eens gaan proberen ,maar nog slechter als voorheen.
Ik denk dat de mensen die daar de bazen voorstellen op pensioen mogen gaan .callemares zijn in blubber gebakt .Scampis nog met darmkanaal
Rekeningen nog met stillo op papier en en en ?
Na eerste betaling (met drinkgeld) komen ze af met tweede( vod ) rekening (vergeten,??)
Weer betaald met drinkgeld (hoe dom kan je zijn°)
Nog geen excuses of al maar een koffie gratis ;nee gewoon buiten geveegd
wel al 400 euro opgedaan .
Hopelijk is het voor de volgden klanten better ,maar voor ons hoeft het niet meer