Lunchen bij Content

Toen ik vorig jaar las dat er een Crofun-campagne opgestart werd voor een kruidenier zonder verpakkingen in Leuven, deed ik meteen mijn duit in het zakje. Een fijn concept geef ik graag een duwtje in de rug. En ik was beslist niet de enige Leuvenaar die graag de schouders onder dit sympathiek project zette. Het project raakte aan een recordtempo gefinancierd en haalde zelfs 162,20% op van het gevraagde bedrag. Een paar maanden later was Content in de Tiensestraat een feit.

Hoog tijd dus om mijn crowdfunding bijdrage te verzilveren in de vorm van een fijne lunch voor twee personen. De lunch bij Content past helemaal in de filosofie van het project: zo min mogelijk afval veroorzaken. De overschotjes van de winkel worden tot een heerlijke lunch verwerkt. Het aanbod is best uitgebreid: soep, koud buffet, quiche en een warme schotel. Afhankelijk van je honger (of goesting) kies je zelf hoeveel je wil eten. Je schept zoveel op je bord als je wil. De borden en het bestek zijn trouwens een sympathiek allegaartje, vermoedelijk afkomstig van rommelmarkten en oma’s. ;-)

Wie iets wil eten bij Content loopt gewoon tot achteraan in de winkel, waar zich een gezellige en lichte ruimte bevindt, volledig ingericht met tweedehandsmeubilair. Erg charmant.

Een klein overzichtje van de gerechten die op het menu stonden tijdens ons bezoekje: sla- en pastinaaksoep, tofu met karamel, couscous met kruiden, dal met saus, champignons, sojabonen en paksoi, eikenbladsla, koolrabi met appel, pasta met huisbereide pesto, couscous op z’n Marokkaans en radijsjes met witloof. Ik nam van alles een klein beetje om zoveel mogelijk te kunnen proeven. De sla- en pastinaaksoep vond ik een beetje te gepeperd naar mijn smaak, maar de rest van de gerechten waren allemaal zeer lekker en origineel. We stapten alleszins niet met honger buiten.

Als afsluiter van de maaltijd bestelden we tweemaal een brandnetelthee. De thee werd geserveerd in van die bruine koppen die je vroeger kreeg na een tankbeurt bij BP, pure jeugdnostalgie, vergezeld van een stukje lekkere cake.

Content is een ideale plek voor een snelle lunch of een studeerpauze met een kopje koffie of een stukje cake. Een zeer sympathiek initiatief!

IMG_7014

IMG_7015

IMG_7017
IMG_7016

IMG_7020

IMG_7021

Praktisch
Tiensestraat 259, Leuven
0484 62 03 29
http://coopcontent.wix.com/content
https://www.facebook.com/contentcvba/
leuvenpaktuit@outlook.com

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Lunchen bij Content”

Nadine Gregoor
(on mei 25th, 2015 at 14:51)

Ik ben content dat Content in onze directe omgeving is geopend.
Ben van in januari al meteen enkele boodschappen gaan doen, ben er in februari met een vroegere collega gaan lunchen, ga er nu wekelijks heen om allerhande lokale of bio-producten aan te kopen. Hun groente en fruitgamma houdt je bij het seizoen en wat er lokaal vers van bij de boer komt. Hun bioproducten zijn een mooie aanvulling met een gamma van verder af, steeds verantwoord en duurzaam geleverd in grote hoeveelheden, verdeeld voor de klant om aan te kopen in kleine aantallen. Het vraagt een beetje organiseren in het begin, maar na enkele keren heb ik mijn favoriete verpakkingsmaterialen voor Content bij elkaar in 1 of 2 grote herbruikbare tassen, die ik in mijn fietszakken zwier (of in de koffer van de auto, ik moet daar niet flauw over doen) als ik weet dat ik daar passeer. Hun fruitsappen en lokale biertjes in flessen met statiegeld is ook een voordeel, heb het altijd al zonde gevonden om al dat leeggoed in de glascontainer te kieperen. En ook de eitjes en ontbijtgranen worden zeer gesmaakt hier.
Ik heb al meerdere keren ook van meeneemgerechten genoten, op zo’n moment dat je thuis niet weet wat eerst te doen nog voor die vergadering ‘s avonds en zo vlak na het werk.
Telkens alles heel lekker.
Fijn dat je hierover een artikel in Leven in Leuven geschreven hebt.