Alma schenkt 3.584,50 euro aan het Rode Kruis voor noodhulp in Nepal

Het Leuvense studentenrestaurant Alma heeft via een benefietmaaltijd 3.584,50 euro ingezameld. Dit bedrag zal worden overgemaakt aan het Rode Kruis om noodhulp te bieden na de aardbeving in Nepal. CEO van Alma, Daniël Lips: “Toen de berichten over deze verschrikkelijke natuurramp binnen liepen, besloten we dat we iets wilden doen om te helpen. Onze collega Hemanta Gurung is afkomstig uit de regio in Nepal die het zwaarst getroffen is door de aardbeving. Zijn familie heeft het overleefd en vertelde schrijnende verhalen over de situatie ter plaatse. Het is ook Hemanta die mee het speciale Nepal-menu samenstelde.”

Met dat menu, waarop onder andere een linzensoep en een typisch Nepalese curry stonden, kon Alma op 18 mei 2960 benefiet-ters naar het studentenrestaurant lokken. Door voor de Nepalese gerechten te kiezen, drukten zij hun steun uit aan Nepal. In totaal werden er 1538 curry’s, 375 vegetarische curry’s, 383 broodjes en 664 soepen verkocht. Voor elk verkocht gerecht kon Alma een bedrag aan Nepal schenken, wat resulteert in de mooie som van 3.584,50 euro.

Daniël Lips: “Wij maken dit bedrag over aan het Rode Kruis. Zij zorgen er dan voor dat de noodhulp op de juiste plaats terecht komt.”

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.