The Food Hub lancering – eten met een verhaal

Op woensdag 3 juni 2015 opent in OPEK The Food Hub, een vernieuwende bio-voedingswinkel in Leuven. Het concept is eenvoudig: het aanbieden van een uitgebreide selectie van bio-producten van hoge kwaliteit, waarvan het merendeel rechtstreeks van kleine en middelgrote producenten komt uit België en de rest van Europa. Het directe contact met de meer dan 40 boeren van België, Spanje en Italië, en de 100% transparantie over de prijs en herkomst, maken deze winkel uniek in Vlaanderen.

Op zondag 31 mei 2015 vindt de lancering van dit project vanaf 14.30u, in het OPEK gebouw aan de vaart in Leuven. Het overkoepelende doel van The Food Hub is helpen bij de opbouw van een echt duurzame voedingsgemeenschap in Leuven. Tijdens de lancering wil The Food Hub het begin maken van de opbouw van dit proces. Er zal dan ook niet alleen de voorstelling zijn van de winkel The Food Hub, maar ook de presentatie van 5 andere lokale en duurzame voedingsprojecten over hun deelname in de toekomst van jouw voeding.

De lancering is gratis, en gedurende 3 uur zullen er toespraken, presentaties, degustaties en netwerking plaatsvinden.

Programma:

  • 14.30u: deuren open in OPEK Leuven op de 2de verdieping
  • 15u: inleiding door Simon Clissold
  • 15.10u: openingstoespraak: Kurt Sannen, voorzitter Bioforum Vlanderen
  • 15.30u: Inge Ghijs, journaliste van De Standaard, spreekt over haar ervaringen bij het uitzoeken van de realiteit van de landbouwers in Vlaanderen in 2015
  • 15.50u: lancering van The Food Hub door Simon Clissold
  • 16u – 17.30u: presentatie van de lokale voedingsprojecten:
    Kardistel: nieuwe bio geitenkaas producent dichtbij Diest;
    ‘t Lindeveld: de eerste akkerbouw- en vlees CSA in Vlaanderen;
    Permafungi: biochampignons geteeld op koffiedik;
    LegumenHofke: groentenCSA in Sint-Joris-Weert;
    Landgenoten: de toekomst verzekeren van biolandbouwgrond in Vlaanderen.
Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.