Start nieuw STUK-seizoen 2015-2016

stuk

Vanaf seizoen 15-16 wordt STUK een Huis voor Dans, Beeld en Geluid. Wat de podiumkunsten betreft, trekt het vernieuwde STUK voluit de kaart van dans, een 360°-benadering met een brede waaier aan heel diverse voorstellingen. Het programma is opgebouwd uit drie reeksen: Dubbeldans, Encore! en Jong Publiek. Dubbeldans is de waardige opvolger van Dubbelspel (i.s.m. 30CC) waarbij nieuw werk gepresenteerd wordt van grote namen als Ballet Vlaanderen, Anne Teresa De Keersmaeker, Wim Vandekeybus, Meg Stuart en Sidi Larbi Cherkaoui e.a. Met Encore! duikt STUK in het recente verleden en herneemt het spraakmakende, internationale dansvoorstellingen die ‘gezien en goedgekeurd’ zijn door de programmator. Zo krijg je, exclusief in Leuven, werk voorgeschoteld van o.m. Jan Martens, Alessandro Sciarroni, Ula Sickle & Arkadi Zaides. Onder de noemer Jong Publiek introduceert STUK voor het eerst dans voor kinderen, jongeren en families. Zo wordt onder meer de integrale danswerking van jongerengezelschap fABULEUS in huis gehaald.

Het nieuwe aanbod is (thematisch) bijzonder gevarieerd en absoluut de moeite om te ontdekken. Je kan kennis maken met het nieuwe programma op donderdag 4 juni om 20.00u. Dansprogrammator Charlotte Vandevyver loodst je door het nieuwe verhaal zodat je met kennis van zaken je culturele agenda kan samenstellen. Achteraf wordt de aanwezigen een gratis drankje aangeboden in het STUKcafé. (Reserveren voor dit infomoment is niet nodig.)

Vanaf dinsdag 2 juni kan je losse tickets kopen of je abonnement naar eigen keuze samenstellen aan de voordeligste prijzen. Dat kan via de STUK site, ticket@stuk.be of aan het STUK Onthaal.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.