Slimme en ecologische stadsdistributie van start in Leuven

Vanaf juni is Bubble Post actief in het Leuvense. Dit jonge Belgische bedrijf verzorgt vanuit een eigen magazijn aan de stadsrand droog en gekoeld goederentransport van en naar het stadscentrum met behulp van cargofietsen en elektrische voertuigen. Via een eigen ontwikkeld IT-systeem wordt de meest efficiënte route berekend en het best passende voertuig voorzien.

“Het stadsbestuur verwelkomt Bubble Post met enthousiasme”, zegt schepen van Leefmilieu Mohamed Ridouani. “Ik heb enorm veel sympathie voor ambitieuze, jonge mensen die een toekomstgericht bedrijf oprichten. In Leuven werken we verder aan onze klimaatneutrale toekomst. Daarvoor moeten we meer gebruik maken van duurzame mobiliteit en Bubble Post past daar perfect in. Niet alleen zijn de vervoersmiddelen duurzaam, Bubble Post zorgt eveneens voor minder zwaar verkeer in de Leuvense straten, wat de leefbaarheid enkel ten goede komt. Daarom ondersteunen we hen waar we kunnen en wensen we hen ontzettend veel succes toe.”

Bubble Post startte in 2013 in Gent en zal tegen eind dit jaar actief zijn in 19 Belgische steden. Het bedrijf bezorgt reeds elke dag 3.000 pakketten op milieuvriendelijke wijze en bespaarde daardoor al 121,5 ton CO2.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.