Laatste lading namen voor M-IDZOMER 2015

Douglas Firs, Kris Dane, Phronesis, William Fitzsimmons, The Me in You, Ugo Dehaes, Jan Delvaux & Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) en eigenzinnige cinema maken de affiche van M-idzomer compleet. Naast al deze namen, belooft de organisatie dat er binnenkort nog twee verrassingen van formaat onze richting uitkomem.

m-idzomer

Muziek in de museumtuin
Douglas Firs, de Gentse band van Gertjan Van Hellemont, gooit hoge ogen. Al vanaf hun debuutalbum ‘Shimmer and Glow’ zat het goed. Het leverde hen de hits ‘Caroline’ en ‘Pretty Legs and Things To Do’ op.

Brusselaar en wereldburger Kris Dane zet met zijn plaat ‘Rose of Jericho‘ een klassieker neer. Zijn unieke sound katapulteert je naar de jaren ’70, in het verre Westen van de Verenigde Staten, en brengt je meteen terug naar vandaag.

Phronesis is een Brits-Deens pianotrio en één van de boeiendste bands in de Britse jazzscene. Bereid je voor op aanstekelijke thema’s, krachtige composities en prikkelende grooves.

De Amerikaanse singer-songwriter William Fitzsimmons bracht onlangs zijn zevende langspeler ‘Pittsburgh’ uit en neemt deze op 1 augustus mee naar de tuin van M.

Afgelopen maart gaf The Me in You, het vijftal met Hagelandse roots, een steengoed concert in Het Depot. Nu zal hun nieuwste album ‘The Me In You‘ doorheen de boxen in M klinken.

Eigenzinnig multidisciplinair
M-idzomer is multidisciplinair en dat vind je terug in de mix van film, muziek, theater, dans en expo’s. Voor deze editie staat er een heus filmprogramma klaar: Cinema Dada en Cera Cinema. Naast een selectie van surrealistische films van Hans Richter, Fernand Léger, Man Ray en Marcel Duchamp, krijg je ook Messieurs Delmotte te zien. Elke film wordt twee keer per dag vertoond.

Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) brengen Belpop Bonanza Bis, een stomende theatershow over hun passie voor de Belgische popmuziek. Daarnaast bekijkt choreograaf Ugo Dehaes de innerlijke werking van relaties in de dansvoorstelling Geënt.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.