Hommage Dirk Lambrechts, de legende van de Spaanse Brabander

Op zondag 7 juni 2015 kan je in de Koerier van Navarra gaan luisteren naar Koen De Cauter. Hij speelt er een hommage aan zijn overleden vriend Dirk Lambrechts.

Dirk Lambrechts was flamencogitarist en fadobegeleider. Hij is voor velen al een legende, net zoals zijn restaurant De Spaanse Brabander. Dirk Lambrechts schreef ook het prachtige boek ‘De tranen van de Taag’ over de geschiedenis en het milieu van de melancholische Portugese fado en ‘De smaak van heimwee’.

Nu verschijnt er een boek over hem. Voor het concert zal kort dit nieuwe boek worden voorgesteld. Onder de titel ‘Dirk Lambrechts, de legende van de Spaanse Brabander’ bundelt het teksten van verschillende auteurs uit de vriendenkring van Dirk Lambrechts. De teksten zijn onder meer van Fred Brouwers, Juan Masondo, Paul Rans en Paul Van Nevel van Huelgas. Ze brengen hem weer tot leven in diverse gedaanten en omstandigheden.

Het boek is vanaf 8 juni verkrijgbaar bij de Koerier van Navarra en in Sax en Plato. Het concert is gratis, maar reserveren op info@kovana.com is aangewezen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.