Studenten van KU Leuven en Thomas More bouwen snelst accelererende elektrische wagen van België

Formula Electric Belgium, het 37 koppige studententeam van KU Leuven en Thomas More dat België vertegenwoordigt op de internationale Formula Student competitie, stelde gisteren zijn nieuwe elektrische racewagen voor: de UMICORE LUNA. Met deze nieuwe wagen zullen de studenten tijdens de zomermaanden de strijd aangaan met andere internationale universitaire studententeams op verschillende Europese Formule 1 circuits. De innovatieve technologieën die dit jaar werden geïmplementeerd, moeten het team naar de wereldtop leiden.

luna

De voorstelling van de UMICORE LUNA, de nieuwe elektrische bolide van het team, is het sluitstuk van negen maanden intensief ontwerpen, ontwikkelen en sleutelen. De ambities van het team liggen hoog. Het team ontwikkelde voor het eerst een eigen motor met focus op efficiëntie en duurzaamheid. Daarnaast werd de tandwielkast geïntegreerd in de motor. Deze innovatieve aandrijflijn in combinatie met het lage gewicht zullen de nieuwe wagen doen accelereren van 0 naar 100 km/u in slechts 2.7 seconden. Het lage gewicht wordt gerealiseerd door het gebruik van koolstofvezel materialen die o.a. gebruikt worden in de luchtvaart.

Teamleider Nick Verlooy aan het woord: “Met de realisatie van de UMICORE LUNA hebben we bewezen dat een elektrische aandrijflijn niets dan voordelen biedt en niet moet onderdoen voor de meeste high-end sportwagens. De productie van deze explosieve wagen op slechts negen maanden tijd was een hele uitdaging, maar we zijn trots op het resultaat en kijken uit naar de eerste wedstrijd!”

De studenten geven hun zomervakantie graag op om de komende maanden deel te nemen aan de grootste studentencompetitie ter wereld, de Formula Student (FS) competitie. Tijdens deze competitie zal het team het ontwerp van hun wagen verdedigen tegenover een jury van topingenieurs uit verschillende hoogtechnologische bedrijven. Na een minitieuze technische veiligheidscontrole zal de wagen zich moeten bewijzen op het race circuit.

Dit staat er op hun planning:

  • FS UK, 9/06 – 12/06 Engeland (circuit van Silverstone),
  • FS Germany, 28/07 – 02/08, Duitsland (circuit van Hockenheim)
  • FS Czech, 3/09 – 06/09 Tsjechië (circuit van Most).

Volg de vooruitgang van het team en hun prestaties gedurende de zomer via www.formulaelectric.be en www.facebook.com/formulaelectricbelgium

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.