Zomerfestival Leuven Bells

Zomertijd: beiaardtijd! Dan hangt er in Leuven muziek in de lucht.

Leuven mag fier zijn op haar 4 beiaarden, zeker nu de Belgische beiaardcultuur in 2014 is erkend als immaterieel erfgoed door UNESCO. Deze zomer spelen beiaardiers uit binnen- en buitenland elke weekend meerdere concerten of bespelingen. Geniet van hun muziek terwijl je kuiert door de stad of neerzit op een stemmig terrasje. Of ga op zoek naar de mooiste luisterplek…

Ladeuze Bells Light – 9 zaterdagen van 16 tot 17 u

Vanaf deze zomer kan je elke zaterdagnamiddag genieten van een licht en gevarieerd programma, gespeeld op de prachtige beiaardklokken van de universiteitsbibliotheek. Een rustige verpozing tussen het shoppen door…

Ladeuze Bells Classic – 9 zondagen van 16 tot 17 u

De zware beiaard van de bibliotheek klinkt prachtig in de zomerse stad en dompelt de omgeving van het Ladeuzeplein onder in een warm klankenbad. Beiaardiers uit binnen- en buitenland halen een uur lang het beste uit de klokken van de bibliotheekbeiaard.
Geniet van de muziek op een bank, op een terrasje of in de speciale luistertuin achter de bibliotheek, waar extra kussentjes worden voorzien.

Geertrui Bells – 5 zondagen van 14 tot 15 u

De binnentuin van de Sint-Geertruiabdij is een oase van groen en rust in de stad. Hier komen de heldere klokken van de 18de-eeuwse Vanden Gheynbeiaard uitstekend tot hun recht. Tintelende klanken uit de witte toren zonder nagels…

Begijnhof Bells – 4 zaterdagen van 14 tot 15 u

Het Groot Begijnhof is werelderfgoed van UNESCO. In de zomer wordt de kruidentuin schuin tegenover het Huis van Chièvres aan de Benedenstraat omgetoverd tot een idyllische luisterplek. Hier word je helemaal zen!

Begijnhof Bells @Faculty Club – 18 woensdagen van 19 tot 20 u

Van mei tot september is de nieuwe Garden Lounge van Faculty Club de place to be voor iedereen die wil genieten met alle zintuigen. Het gezelligste terras van Leuven verwelkomt iedereen voor een glaasje of een kleine hap. En geregeld is er muzikale animatie. Elke woensdagavond speelt de beiaard van het Groot Begijnhof onderhoudende muziek.

Pieter Bells – 9 vrijdagen van 12 tot 13 u

Ook in de zomermaanden speelt de stadsbeiaard in de Sint-Pieterskerk een bespeling tijdens de vrijdagmarkt. Een ideale muzikale opmaat naar het weekend!

Bekijk het volledige programma.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.