Ticketverkoop 30CC neemt vliegende start

Het Leuvense cultuurcentrum 30CC startte afgelopen zaterdag de ticketverkoop voor het cultuurseizoen 2015-2016. De belangstelling voor het grote en gevarieerde aanbod bleek overweldigend. Alleen al in het eerste uur vlogen er zo’n 17.000 tickets over de toonbank. Intussen staat de teller al op 31.476 tickets. Dat zijn absolute topscores in Vlaanderen.

Het nieuwe programma 2015-2016 werd op 4 juni gelanceerd en het publiek reageerde al meteen enthousiast. Het verse aanbod oogt dan ook zeer fraai, met tal van grote namen, veel nieuw talent en heel wat unieke festivals. 30CC programmeert vanaf dit seizoen ook een extra portie theater en vormt zo een ideale match met het ‘danshuis’ STUK. Samen met STUK brengt 30CC nog altijd de beste (inter)nationale hedendaagse dans in ‘Dubbeldans’.

Massale toeloop
Zaterdagochtend openden zowel de onlinemodule als de 30CC/Ticketbalie in Tweebronnen. Net zoals de voorbije seizoenen koos het 30CC-publiek massaal voor de online verkoop. Zowat 90% van de nu al 31.476 tickets werd online verkocht.

Schepen Denise Vandevoort: “Die drukte was het eerste uur zeker voelbaar, maar het ticketsysteem bleef moeiteloos overeind. Naast een goed technisch systeem met een elektronische wachtrij maken we op zo’n moment vooral het verschil door onze medewerkers. Met een team van zo’n 20 medewerkers proberen we elke klant te ondersteunen, zowel online, aan de telefoon, op sociale media en aan onze balie.”

Zakelijk leider Yves Gasia vult aan: “Hoewel het merendeel van de verkoop online gebeurt, maken we het verschil door instant te reageren op de problemen die klanten melden. Op die manier detecteren we bijvoorbeeld dat bepaalde banken net die dag in onderhoud zijn en kunnen we andere klanten dan weer proactief aanraden om een andere betaalkaart te gebruiken.”

Nog veel goede plaatsen
Ook al nam de verkoop een vliegende start, voor de meeste voorstellingen en concerten zijn er nu nog altijdgoede plaatsen beschikbaar. Schepen Denise Vandevoort: “We zijn al heel blij met de belangstelling, maar we hebben nu nog altijd meer dan 40.000 tickets in de aanbieding. En uiteraard breiden we het aanbod voorstellingen en concerten nog uit in de loop van het seizoen met onder meer festivals als ‘Rode Hond’ en ‘Leuven Jazz’.

Yves Gasia: “Nieuw is ook dat onze klanten bij de uitverkochte voorstellingen kunnen plaatsnemen op de wachtlijst. Zodra er plaatsjes vrijkomen voor bijvoorbeeld Youp Van ’t Hek, ‘Socrates’ (met Bruno Vanden Broecke), ‘Bezonken Rood’ (Toneelhuis), ‘Liefde’ (NTGent) of ‘Lagrime di San Pietro’ (Collegium Vocale) worden zij automatisch gecontacteerd.”

Voor wie zijn keuze nog wil maken in het gevarieerde programma: op www.30CC.be vind je het volledige aanbod en een link naar de online verkoop.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.