Leuvens Langste Brunch

Er is een nieuw initiatief in Leuven! Leuvens Langste Brunch brengt mensen samen aan een Leuvens streekgerechtenbuffet, op een Leuvense locatie, ten voordele van een Leuvens goed doel, met de steun van Leuvense ondernemers. Dit jaar vindt de brunch plaats in de Business Seats ruimte van OHL op zondag 21 juni, van 11u tot 14u. Inschrijven kan via de website www.leuvenslangstebrunch.be of via email naar ikeetmee@leuvenslangstebrunch.be . Spreker dit jaar is Gwendolyn Rutten, nationaal voorzitter Open VLD.

Ben je nog aan het twijfelen of je wel naar de brunch zal gaan, laat je dan overtuigen door de ludieke filmpjes van bekende mensen uit het Leuvense die promotie maken voor de brunch op Facebook.

langstebrunch

Bednet
De opbrengst van de brunch gaat integraal naar Bednet, een organisatie die langdurig zieke kinderen synchroon internetonderwijs aanbiedt. Concreet betekend dit dat men bij kinderen die langdurig ziek zijn thuis een computer instaleert met alle mogelijke snufjes, zodat deze kinderen van thuis-uit hun studies kunnen verder zetten. Zo kunnen de kinderen via webcam de lessen volgen en deelnemen aan testen en taken die in de klas doorgaan door middel van een microfoon en scanner. Op deze manier verschuift “het ziek zijn” naar de achtergrond en wordt het sociaal contact van het zieke kind bevorderd. Belangrijk is ook dat al het materiaal gratis bezorgd wordt zowel aan het gezin als aan de school en dit zolang het nodig is. Tijdens het schooljaar 2013-2014 werden zo meer dan 230 kinderen begeleid, waarvan de meesten met succes hun schooljaar afsloten en konden doorgaan naar het volgende schooljaar, ondanks hun ziekte.

Braderij
Leuvens Langste Brunch valt samen met De Langste Dag Heverlee, de “braderij” van Heverlee. Dit is een bewuste keuze, de organisatie wil mensen samenbrengen,verbinden en een partner zijn. Zo ondersteunt Leuvens Langste Brunch de braderij door iedere deelnemer van de brunch een cojnsumptie aan te bieden bij de lokale handelaars en horeca van Heverlee die tijdens de braderij een stand uitbaten. Het is de bedoeling om van deze brunch een jaarlijks evenement te maken, telkens voor een ander Leuvens goed doel.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.