Marktrock Leuven opnieuw betalend

LIVE Entertainment, dat sinds enkele jaren instaat voor de organisatie van Marktrock, verlaat de piste ‘gratis en Belgisch’ en maakt van Marktrock Leuven, dat dit jaar op 14 en 15 augutus plaatsvindt, opnieuw een betalend festival. Tickets kosten 15 euro, maar voor de zogenaamde ‘early birds’ is er een speciale actie.

Henk Vermeulen van LIVE Entertainment zegt: “We hebben geen andere keuze dan het festival opnieuw betalend te maken als we een affiche met kwaliteit willen bieden aan de bezoekers. De prijs voor een ticket is 15 euro per festivaldag. Voor dat geld krijgen de mensen absoluut top optredens aangeboden. We blijven trouwens één van de betaalbaarste festivals van Vlaanderen.”

LIVE Entertainment beseft dat de overgang van een gratis naar een betalend festival geen evidentie is en daarom pakt de organisator van Marktrock Leuven uit met een originele ‘early bird’-actie. “Dat klopt”, zegt Henk Vermeulen. “We brengen per festivaldag 12.000 tickets in omloop en we zijn ervan overtuigd dat die allemaal een eigenaar zullen vinden. De ‘early bird’-actie biedt de vroege vogels de kans om bijzonder goedkoop een ticket voor Marktrock Leuven te bemachtigen. Vanaf 1 juli gaat de verkoop van start via onze website. Die dag bieden we 100 tickets aan voor 1 euro. Op 2 juli gaan er 200 tickets voor 2 euro de deur uit. En zo gaat dat verder tot er uiteindelijk nog 1.500 tickets aan 15 euro beschikbaar zijn op het einde van de rit. De snelle beslissers kunnen dus een koopje doen”, besluit Henk Vermeulen.

Wat denken jullie van deze koerswijziging voor Marktrock? Zitten jullie nog te wachten of dit festival en zijn jullie bereid 15 euro voor een ticket te betalen?

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Marktrock Leuven opnieuw betalend”

marion vandegoor
(on juni 18th, 2015 at 10:31)

ik was al lang bereid te betalen voor een goeie affiche….nu die affiche dus afwachten

 
goofball
(on juni 18th, 2015 at 13:56)

weeral een koerswijziging. ‘k Ben in feite mijn interesse voor Marktrock al verloren bij x wijzigingen geleden.

 
Buvens
(on juni 19th, 2015 at 17:43)

Marktrock was in de jaren 90 leider in de stadsfestivals en is sinds 2000 geleidelijk aan weggezakt en vlotjes voorbijgestoken door de Lokerse Feesten, Suikerrock Tienen, Gentse Feesten en ga zo maar door.
Radiohead, Simple Minds, Human League, Status Quo, Travis, Natalie Imbruglia ga je hier niet meer zien.
Maar goed, er is een performante zaal (het Depot) en een gezellig binnenfestival (Museum M) bijgekomen.
En een hertekend Beleuvenissen brengt misschien ook wat nieuws.
Marktrock dit jaar, nope.