Fietsroute van Leuven naar Tildonk langs herinneringen aan de Groote Oorlog

Toerisme Leuven en Toerisme Vlaams-Brabant werken al geruime tijd met succes samen. Die samenwerking wordt nu verankerd in een overeenkomst voor 5 jaar.

Doel is om Leuven als toegangspoort naar Vlaams-Brabant op de kaart te zetten aan de hand van concrete thema’s. Zo worden er gezamenlijke fietsroutes uitgewerkt en wordt er sterk samengewerkt rond het thema ‘bier': de campagne rond het Leuvense bierweekend en de Vlaams-Brabantse biermaand werd gezamenlijk uitgewerkt waardoor de inpakt veel groter is. Meeting Leuven opgericht voor de promotie van Leuven en Vlaams-Brabant als congresbestemming, is een ander voorbeeld.

Toerisme Leuven en Toerisme Vlaams-Brabant gaan de komende 5 jaar budgetten samenvoegen, gezamenlijk promotie maken en toeristische producten uitwerken rond bier en gastronomie, fietsen, Vlaamse meesters, Wereldoorlog 1 en innovatie.

Eén van deze nieuwe toeristische producten is de fietsroute Leuven-Tildonk. De fietsroute combineert 2 plekken die Wereldoorlog I herdenken: de universiteitsbibliotheek en het belevingscentrum ’14-’18 in Tildonk. In de 5 verdiepingen van de toren van de universiteitsbibliotheek wordt de geschiedenis van de brand van Leuven en van de universiteitsbibliotheek verteld: de brand van de bibliotheek, de internationale solidariteit die leidt tot de bouw van een nieuwe bibliotheek. Beloning voor de klim van bijna 300 treden, is een prachtig uitzicht over Leuven en omgeving.

Het belevingscentrum ’14-’18 belicht voornamelijk het dagelijkse leven tijdens de Eerste Wereldoorlog in Vlaams-Brabant: hoe overleefden de mensen in vernielde steden, met voedselschaarste, in grote onzekerheid?

Wie beide toeristische attracties bezoekt krijgt een korting.

De route die uitgestippeld werd, is een fietslus van 26 km. Ze loopt over Wijgmaal en Rotselaar naar Tildonk en terug via het jaagpad langs de Vaart. Fietsen kan je huren aan het station van Leuven, in Haacht en Rotselaar.

Toerisme Leuven en Toerisme Vlaams-Brabant werkten een gezamenlijke fietsfolder uit over deze route ‘fietsen langs herinneringen aan de Groote Oorlog’.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.