Restaurant Kokoon

Dit restaurant wordt gerekend bij de beste in de Leuvense regio.
Dus wij op een avond daarnaartoe. De zaak zat afgeladen vol. Maar goed dat we de aanbeveling om te reserveren gevolgd hadden!
We werden vriendelijk ontvangen en vlot naar ons tafeltje gebracht. Binnen de kortste tijd werd ons aperitief opgediend: een frisse Cava brut in een mooi, groot glas. Daarbij kregen we een hapje met witte pens en wat mosterd. Ook kwam er vers, zelfgebakken brood op tafel. Lekker!

Ik nam de eendenfilet met sinaasappelsaus, steppegras en tuinkers (24,00 €). Het vlees was perfect bereid en goed van smaak, maar nogal klein. Het steppegras was correct gebakken, wat niet evident is.
Mijn collega bestelde een filet puur met bearnaisesaus en frieten (30,00 €). Hij vond het vlees lekker, maar het had wel iets groter mogen zijn. De saus was, volgens uitzicht, op het randje van geschift, maar naar smaak, beter dan verwacht.
En wat hebben wij vandaag geleerd? Volgende keer nemen we hier dus best ook een voorgerecht.
De “wijn van het huis” vonden we beiden subliem, evenals de koffie, die met drie tongstrelende zoetigheden werd geserveerd.

Het toilet is keurig ingericht met design sanitair en het was er proper ondanks de grote drukte. Dat verdient ook een pluim.

Praktisch
‘s Meiersstraat 1, 3000 Leuven
016 23 07 26
http://www.kokoon.be

Proefmens

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Restaurant Kokoon”

Ann
(on juni 28th, 2015 at 14:39)

Ziet er goed uit!