Leuven Rechtdoor tevreden met beslissing minister Galant

Minister Galant heeft vandaag de luchtverkeersleider Belgocontrol de instructie gegeven om de vliegroute Leuven Rechtdoor te schrappen tegen eind maart 2016. Uiteraard is de bewonersactiegroep Leuven Rechtdoor, die zich verzet tegen de gelijknamige vliegroute, heel tevreden met deze beslissing van de minister en de federale regering. “We zijn blij dat de federale regering nu samen met ons en de gemeenten onder de route inziet dat deze onrechtvaardig was en een slechte beslissing; ze concentreerde stijgende en dalende vliegtuigen in één regio ten noorden en oosten van Leuven en zorgde ook voor onnodige omleiding van duizenden vliegtuigen per jaar”, zegt Mark Lambrecht, de woordvoerder van de actiegroep.

De actiegroep herhaalt dat ze niet tegen de luchthaven is en benadrukt het belang ervan voor de economie en tewerkstelling in ons land. Zelfs na het terugdraaien van de vliegroute Leuven Rechtdoor, behoudt onze regio nog meer dan 80% van alle landende vliegverkeer op Zaventem, maar men kan niet verwachten dat één regio rond Leuven alle hinder op zich neemt. Overal rond Brussels Airport wonen veel mensen, en alleen een billijke spreiding van de lawaaihinder is de basis voor het samenleven tussen de luchthaven en de omwonenden.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.