BAR.BIZON. Meer dan zomaar een pop-up bar

M brengt met zijn populaire pop-up project opnieuw de zomer naar Leuven. Voor het derde jaar wordt het dakterras van M omgetoverd tot een paradijs voor bon vivants. Dit jaar ligt de focus op een multidisciplinair concept met een vleugje Franse zomersfeer.

BarBizon_staand_HIRES

Naast de vaste collectie, kan je elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag tot 22 uur de tentoonstellingen Plein Air, Open M en Michael Van den Abeele in het museum bezoeken. Eens de avond valt, gaat de cocktailbar open, kan je je neervlijen in de zomerse loungesalon, petanque spelen én lekker eten op het dakterras.

Eigenzinnig programma
Elke avond serveert Bar.bizon bovendien een optreden. Voor deze zomer heeft M een gedurfd programma in petto met onder andere woord, comedy, live bands en performances. Tijdens het weekend wordt na het optreden de muziek een tikkeltje harder gezet op het terras en zorgt een DJ voor een groovy ambiance.

Luc Delrue: “Vorige editie bleek de comedy een schot in de roos. Dit jaar zorgen Johnny Trash, Daniel-Ryan Spaulding, Seppe Toremans en Ygor uit Poperinge voor de vrolijke noot. Persoonlijk kijk ik uit naar de komst van Tom Lanoye. Samen met Nicolas Rombouts van Dez Mona en Teun Verbruggen op drums, verkeert hij in goed gezelschap.  Bovendien keert bassist Nicolas Rombouts nog een keer terug met danseres Charlotte Vanden Eynde.”

Opwarmer voor M-idzomer
De zomerbar is intussen een begrip in Leuven. De combinatie van een streepje cultuur, lekker eten en drinken, de ondergaande zon boven een prachtige Leuvense skyline doet je voelen als God in Frankrijk. De nieuwe naam voor de zomerbar van M is een knipoog naar de School van Barbizon, een Franse schilderskolonie, gespecialiseerd in landschappen, waarvan je werken kan ontdekken in de tentoonstelling Plein Air.

Bovendien heeft Leuven er met deze pop-up bar een alternatief cultuurprogramma tijdens de zomermaanden bij. Denise Vandevoort, schepen van cultuur stad Leuven: “M werkt samen met 30 CC en verlengt zo het cultuurseizoen in Leuven. Voor het publiek is dit alvast de ideale opwarmer voor M-idzomer.”

DSC_0750

Praktisch
Tickets kosten 7 euro aan het onthaal. Of je reserveert ze vooraf online voor 6 euro (exclusief 1,5 euro per transactie) via www.bar-bizon.be of de website van M. Daarvoor krijg je toegang tot het museum met alle expo’s, een optreden en een hele avond toegang tot de bar.

De capaciteit van Barbizon is beperkt, dus reserveer niet te laat als je bij de happy few wilt zijn. Op vrijdag en zaterdag blijft Barbizon later open en is de bar tussen 22u-24u vrij toegankelijk. De bar heeft een maximumcapaciteit van 150 mensen. Als die is bereikt, sluiten de deuren.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.