Taverne “In den Rozenkrans”

De abdij van Vlierbeek en omgeving zijn een bezoek overwaard. De bijhorende taverne is al vele tientallen jaren een succes: èn als café, èn als taverne. De beschrijving door Anouk in mei 2013 is nog steeds geldig en kan alleen maar herhaald en bevestigd worden.

Iets anders dus. Ik wil het graag hebben over de barbecue-mogelijkheden.
Wij waren er op een zaterdagavond met zowat vijftig personen. Het is niet evident om voor zoveel mensen een geschikte locatie èn het nodige competente personeel te vinden. Vooral als men niet zelf wil bakken en braden. En dus, wij naar “In den Rozenkrans”.
Vlakbij is er een grote parkeerplaats en het is ook gemakkelijk parkeren in één van de omliggende straten.
De barbecue vindt plaats in de tuin van de taverne, en die tuin ligt links VOOR de poort die toegang verleent tot de abdijsite. Strikt privé dus.
Het feestje begon met een uitgebreide receptie, waarbij niet op een glaasje goed gekoelde CAVA werd gekeken (15 €/fles). Die werd vlot en keurig geserveerd. Water, fruitsap of een pintje van ‘t vat behoorden ook tot de mogelijkheden.

Ondertussen waren er twee personen (familieleden van de baas, zo te horen…) begonnen met het bakken en garen. Het vuur stond buiten de wind opgesteld zodat de rook de gasten slechts sporadisch kon hinderen. De gebakken vlezen werden op schotelverwarmers gelegd. Vijf soorten vlees (20 € p.p.) waren voorzien: brochette van runds, gemarineerde varkensribbetjes, sneden schapenbout, gekruid kippenwit (iets te zout) en witte pens. Die witte pens, gevuld met kaas en prei werd zeer origineel bevonden en had het meeste succes.

Er was zowel buiten als binnen in de grote tent gedekt voor een vijftigtal personen, zodat bij eventuele regen in de beste omstandigheden kon gegeten worden.
Iedereen schoof netjes aan om, zoals het hoort, eerst zijn keuze te maken uit het ruime aanbod van groenten en slaatjes, om daarna een paar stukken vlees te nemen en tenslotte te kiezen uit vier sauzen. Men kon zich probleemloos nog een tweede of zelfs derde keer, bedienen.

Van zodra we onze plaatsen innamen werd witte of rode wijn ingeschonken, naar keuze.
Bij een tweede ronde werden de flessen op tafel gezet en konden we zelf bijschenken (12 €/fles).
Als dessert kwam er een “dame blanche” op tafel, een frisse afsluiter, en daarna koffie.
Typisch voor goede ambiance is dat er nog duchtig werd nagepraat tot rond één uur het sluitingsuur werd bereikt…

Een aanrader, omdat ze grote groepen gemakkelijk en met de glimlach aankunnen. Dat hebben ze terdege bewezen.

Praktisch
Abdij Vlierbeek 14, 3010 Leuven
016 25 63 03
info@dekrans.be
http://www.in-den-rozenkrans.be/

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.