82 zomerse speelstraten tijdens de zomervakantie

Dit jaar worden er 82 speelstraten georganiseerd in het Leuvense. Leuven telt zo’n 400 straten; dat betekent dat zo’n 20 % gedurende één tot maximaal tien dagen speelstraat wordt. De meeste van de speelstraten hebben in het verleden al deelgenomen. De Philipslaan en Graaf de Grunnelaan zijn de 2 nieuwkomers.

Speelstraten willen meer speelruimte creëren voor kinderen. Ze bieden kinderen de kans op straat te spelen in plaats van in de tuin of op een speelterrein. Daarnaast bieden speelstraten de kans aan de buurtbewoners om een babbeltje te slaan en elkaar beter te leren kennen. Wat de sfeer en de samenhorigheid van de wijk enkel ten goed komt.

Een speelstraat is een straat die tijdelijk autoluw gemaakt wordt om kinderen de kans te geven op straat te spelen. De straat of een deel van de straat wordt tijdens vooraf afgesproken dagen tussen 10.00 en 21.00 uur afgesloten voor het doorgaand verkeer. Bewoners en prioritaire voertuigen mogen de straat nog in, maar mogen enkel stapvoets rijden.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.