Deel je tijd met anderen in een zesdaagse workshop in STUK!

Wat betekent ‘tijd’ en ‘werk’ voor jou?
Hoe gaan we nu en in de toekomst met werktijd om?
Kunnen we niet meer tijd vrijmaken voor elkaar?

Die vragen staan centraal in Vita Activa, een zesdaagse workshop rond de thema’s tijd en werk van de Amerikaanse choreograaf Daniel Linehan. Het resultaat is een toonmoment tijdens STUK START.VITA ACTIVA
Daniel Linehan nodigt 40 mensen uit om samen gedurende één week de studio in te duiken voor een actieve workshop rond de thema’s ‘tijd’ en ‘werk’. Die workshop resulteert op het einde van de week in het toonmoment Vita Activa (gepresenteerd op STUK START eind september). Voor Daniel Linehan is de workshop een reflectie op de aard en de functie van werk in onze maatschappij. Linehan bekijkt de vrije /’werk-loze’ mens op een positieve manier: een beschikbare mens. Voor Vita Activa baseert hij zich op de gelijknamige term uit de theorie van Hannah Arendt. Zij maakte een onderscheid tussen verschillende types werk. Daniel Linehan wil af van die hokjes en het denken in termen van nut. Of je nu strijkt, schrijft, tuiniert of danst, in Linehans wereld zijn we allemaal gelijk. Tijdens het toonmoment krijgt het publiek een unieke kijk in de reflectie op werk en tijd door deze 40 deelnemers.

Wat?
Een zesdaagse workshop met danser en choreograaf Daniel Linehan, met als resultaat op donderdag 24 september een toonmoment op STUK START.

Het project Vita Activa is een onderzoek rond de thema’s werk en tijd. Tijdens de workshops gaat kunstenaar Daniel Linehan met de deelnemers in gesprek rond vragen als: wat betekent de term ‘niet werken’? Hoe zullen we met werktijd in de toekomst omgaan? Kunnen we niet met zijn allen minder werken en meer tijd vrijmaken voor elkaar? De bedoeling is dat deelnemers zes dagen tijd, kennis en ervaringen met elkaar uitwisselen.
Zo maken ze een verhaal over een ‘andere economie’, waarin we tijd ruilen in plaats van geld.

Wanneer?
Van do 17/09 tem za 19/08 tussen 10u-17u
Ma 21/09 tussen 10u -17u
Di 22/09 tussen 14u – 22u
Do 24/09 tussen 13u – 21u (voorstelling om 19u)

Waar?
Alle repetities vinden plaats in STUK (Naamsestraat 96, 3000 Leuven)
De voorstelling vindt plaats in STUK Soetezaal.

Voor wie?
Dit project wordt aangeboden aan iedereen die graag in een groep samenwerkt en tijd heeft om een volledige week intensief mee te werken. Studenten, werkzoekenden, gepensioneerden, huisvaders/-moeders, of wie even het drukke bestaan de rug wil toekeren, iedereen kan zich aanmelden. Je hoeft niet te kunnen acteren of dansen. De workshop is zowel voor Nederlands- als Engelstaligen toegankelijk.
De eerste vier workshopdagen wordt voor iedereen lunch voorzien, op dinsdag 22 en donderdag 24/09 een avondmaaltijd.
Er kunnen in totaal 40 mensen deelnemen.

Inschrijven
Via vita.activa@stuk.be , de inschrijvingen worden afgesloten op vrijdag 11 september.
Vermeld zeker volgende informatie:

  • Naam, leeftijd en gsm-nummer
  • Korte motivatie (waarom lijkt het project je interessant?)
Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.