STUK toegelaten tot European Dancehouse Network (EDN)

Sinds kort maakt STUK (Leuven) deel uit van het European Dancehouse Network (EDN), dat ondersteund wordt door het cultuurprogramma van de Europese Unie. Het doel van EDN is een gezamelijke visie uitdragen op de ontwikkeling van hedendaagse dans, de relevantie van dans in de maatschappij onder de aandacht brengen en optreden als belangenbehartiger.

stukdans

Om toegelaten te worden tot het netwerk moet aan strenge voorwaarden worden voldaan: de organisatie moet niet enkel een internationale presentatieplek voor dans zijn maar moet ook inspanningen leveren voor dansonderricht, participatie en discoursvorming. Dat ‘kijken naar’, ‘doen aan’ en ‘denken over’ dans is nu juist de inzet van de transformatie van STUK tot een Huis voor Dans, Beeld en Geluid. Als Huis voor Dans wil STUK een actief danshuis zijn met een levendige community waar de focus niet enkel op voorstellingen ligt, maar waar de gescheiden circuits van presentatie, educatie, reflectie, creatie en discours met elkaar worden verbonden voor zowel professionelen, amateurs, volwassenen, kinderen & jongeren.

Het eerste seizoensprogramma volgens dat nieuwe recept werd enkele weken geleden bekendgemaakt. STUK is bijzonder vereerd om opgenomen te worden in het EDN naast prestigieuze danshuizen als Mercat de les Flors (Barcelona), Tanzquartier (Wenen), Dansenshus (Stockholm), CND (Parijs), The Place (Londen), Tanzhaus NRW (Dusseldorf) e.a.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.