Van kussens tot tegels: personaliseerbaar design van Lotte Martens

Lotte Martens (33) is textielontwerpster. In haar Leuvense studio ontwerpt én produceert ze zelf, ook in kleine oplage. In ons land is dat uniek. Haar collectie bestaat onder meer uit lampenkappen, kussens en tegels. En die zijn personaliseerbaar. Of ga aan de slag met de eigenzinnige en handgedrukte stoffencollectie. Daar maak je een prachtig zomerkleedjes mee.

kussens

stoffen

Lotte Martens startte haar textiellabel in 2007. Ze ontwerpt prints, origineel en met een uitgesproken gevoel voor kleurgebruik en texturen. Daarnaast vormt de productie en het verfijnen van druktechnieken een essentieel onderdeel van haar job. Alle producten worden in kleine oplages geproduceerd en worden handgemaakt in eigen atelier of in samenwerking met partners in België of Nederland. Geen massaproductie dus en alles zo ecologisch en duurzaam mogelijk. Daarnaast houdt de Leuvense textielontwerpster ervan om haar kennis te delen tijdens tal van workshops.

lottemartens

Surf voor meer informatie naar www.lottemartens.com.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Van kussens tot tegels: personaliseerbaar design van Lotte Martens”

Lotte Martens opent Flagshipstore in Leuven « Leven in Leuven
(on september 18th, 2015 at 13:00)

[…] Lotte Martens (33) ontwerpt én produceert exclusieve, met de handgedrukte stoffencollecties in haar atelier in […]