Grote Leeszaal universiteitsbibliotheek opengesteld

Sinds begin 2014 kan iedereen de toren van de universiteitsbibliotheek bezoeken. De stad richtte op de 5 verdiepingen een tentoonstelling in over het verhaal van de universiteitsbibliotheek en de brand van Leuven. Daarmee kon toerisme Leuven een nieuwe en kwaliteitsvolle toeristische attractie aanbieden. Vorig jaar maakten 20.000 bezoekers de klim.

Deze zomer wordt ook de Grote Leeszaal toegankelijk voor bezoekers. “Die leeszaal mogen bezoeken was zowat de meest gestelde vraag van de toeristen.” Zegt schepen van toerisme Dirk Vansina. Daarnaast opende de universiteitsbibliotheek een zomertentoonstelling “Boeken onder vuur, van Leuven tot Timboektoe”. Deze tentoonstelling loopt tot 13 september.

Het bezoek aan de bibliotheektoren, de tentoonstelling “Boeken onder vuur” en de Grote Leeszaal worden in één combiticket aangeboden. Dit ticket kost 10 euro. Leuvenaars betalen 7,50 euro. Een deel van de opbrengst wordt geschonken aan de Mamma Haidara Memorial Library in Timboektoe.

Naar aanleiding van de tentoonstelling werd ook een kinderzoektocht uitgewerkt. De toegang voor kinderen tot 12 jaar is gratis.

 

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.