Plein Air – De School van Tervuren in M

Vanaf 1870 is Tervuren een artistieke hotspot in onze streken. De Hertenberg, het hertogelijk kasteel, de holle bospaden en majestueuze dreven vormen er het gedroomde decor voor een nieuwe lichting kunstschilders: de School van Tervuren. Zij hertekenen de Belgische landschapsschilderkunst voorgoed.

De vrije natuur in
Het Zoniënwoud, de prachtige natuur en de pittoreske vergezichten doen landschapsschilders hun atelier verlaten. Met palet en ezel trekken ze de open lucht in. Resoluut kiezen ze voor realisme.

“Vandaag kan je in Tervuren nog altijd wandelen langs de landmarks waar de schilders ooit hun schildersezel plaatsten.” zegt co-curator Marjan Debaene

Boulenger, de rijzende ster
Hippolyte Boulenger (1837, Doornik – 1874, Brussel) was de spilfiguur en baanbreker van de School van Tervuren. Zijn persoonlijke stemming merk je op zijn doeken. Dreiging, angst en paniek, maar ook vreugde en hartstocht stralen van de schilderijen.

Uitblinkers
Op deze overzichtstentoonstelling zie je doeken van Boulenger, Lucien Frank, Joseph Coosemans, Isidore Verheyden, Guillaume Vogels en andere uitblinkers.

Vernissage Plein Air in M Museum Leuven

Vernissage Plein Air in M Museum Leuven

Vernissage Plein Air in M Museum Leuven

Nog tot 16 september in M.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.