Tweede editie zomerfilms van start in Abdij van Park

Stad Leuven en vzw Fonk, de organisatie achter Cinema ZED, slaan andermaal de handen in elkaar voor Zomerfilms, gezellige openlucht filmvertoningen op unieke locaties in de Leuvense binnenstad.

“Na het succes van vorig jaar kon een tweede editie niet uitblijven”, aldus schepen van cultuur Denise Vandevoort. “Het concept is even eenvoudig als aangenaam: Cinema ZED stelt een mooi filmprogramma samen met exclusieve avant-premières en onuitgegeven films die vervolgens vertoond worden op verrassende plekken in de stad. Je neemt je stoel of picknickdeken mee, vleit je neer en geniet van de prent op het grote doek.”

“Vanavond trappen we hier in Abdij van Park af met de avant-première van While We’re Young”, vertelt An De Winter van Cinema ZED. “De film vertelt het verhaal van documentairemaker Josh en zijn vrouw die op een midlife crisis afstevenen tot plots een koppel hipster-kunstenaars hun leven binnenwandelt.”

Programma

In totaal worden er 8 films op 7 verschillende locaties getoond. De voorstellingen starten telkens bij zonsondergang omstreeks 22.00 uur en zijn volledig gratis. Een heel aantal films wordt ingeleid door de regisseur of iemand van cast en crew. Naast While We’re Young staan deze films nog op het programma:

Amy, op woensdag 22 juli, in de binnentuin van M-Museum Leuven
Ophefmakende documentaire over Amy Winehouse die sinds haar dood in 2011 behoort tot de ‘27 Club’. Regisseur Asif Kapadia (Senna, 2010) gaat op zoek naar de factoren die leidden tot haar ondergang.

Duel, op zaterdag 25 juli, op de binnenkoer van de Bib Leuven in Tweebronnen
De bijna woordeloze suspense thriller van Steven Spielberg wordt live begeleid door Lennert Coorevits van Compact Disk Dummies.

Atlantic, op woensdag 29 juli, in het Dijlepark langs de Schapenstraat
Het Marokkaanse dorpje waar Fetah woont, is een drukbezocht surfersparadijs. De Europese toeristen doen hem dromen van een leven aan de andere kant van de oceaan. De film wordt ingeleid door de Belgische componist Piet Swerts, die de muziek voor de prent schreef.

Gluckauf, op woensdag 5 augustus, op het binnenplein van de Romaanse Poort
Een rauw realistische film in Dardenne-stijl over een vader en zoon in Zuid-Limburg, volledig gesproken in het lokale dialect. De film wordt in- en uitgeleid door regisseur Remy van Heugten.

Liebling, op zaterdag 8 augustsus, aan De Hoorn
Het Liebling Collectief bewerkte hun eigen voorstelling tot een originele frisse film over vier heel aparte karakters die genadeloos tegen elkaar worden uitgespeeld. Ellen Schoenaerts en Steve Aernouts komen de avant-première van de film inleiden.

Ex_Machina, op woensdag 12 augustus, in Park De Bruul
De jonge computernerd Caleb wordt ingeschakeld bij het laatste project van de CEO van zijn bedrijf: de creatie van kunstmatige intelligentie, ondergebracht in het lichaam van een beeldschone robot. Avant-première.

Paradise Trips, op zaterdag 15 augustus, aan De Hoorn
Avant-première van het langverwachte langspeeldebuut van de Vlaamse regisseur Raf Reyntjens die reeds naam maakte als regisseur van kortfilms, reclamespotjes en videoclips (onder meer van Stromae). De film wordt ingeleid door de regisseur die een deel van zijn crew meeneemt.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.