Leuven Bears: overeenkomst met Baye Moussa Keita

Baye Moussa Keita

Bron foto: http://www.localsyr.com

Het sportief comité van de Stella Artois Leuven Bears meldt dat er een overeenkomst is bereikt met Baye Moussa Keita voor het seizoen 2015-2016.

Baye Keita is een 24-jarige center van 2m08.  Baye is geboren in Saint Louis, Senegal en vertrok op 17-jarige leeftijd naar de USA om te basketten aan Oak Hill Academy. Hij speelde als center bij het Syracuse University team waar hij met zijn natuurlijke glimlach, harde werk en vriendelijke off-court houding een favoriet werd van de fans. Vorig seizoen speelde hij in Denemarken bij Horsens IC dat de acht-team Danish Cup won. Hij werd verkozen tot Defensieve Speler van het jaar in de Deense Basketligaen na het behalen van de tweede plaats in blockshots met een gemiddelde van 1,87 per wedstrijd. Keita werd derde in field-goal percentage (62,5), scoorde gemiddeld 10,3 punten en pakte 7,8 rebounds per wedstrijd.

De Leuven Bears hebben, zoals steeds in hun rekrutering voor het nieuwe seizoen rekening gehouden met de persoonlijkheid van de speler. Syracuse ‘the Orange’ hebben speciaal voor hem de Baye Moussa Keita award in het leven geroepen, de eerste individuele award ooit die eer brengt aan een geweldig persoon en ploegmaat. “Awarded to the men’s basketball player who best represents the program in the classroom, on campus and in the community, and who displays unselfish commitment to the team.”

Als voorsmaakje van wat de Leuven Bears fans mogen verwachten volgend seizoen, klik op onderstaande link:

https://www.youtube.com/watch?v=lXjS_n7Y0vY

https://www.youtube.com/watch?v=T1qfmXuy1bo

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.