Museum Abdij van Park zoekt abdijzichten

gravure_1726

Afbeelding: Zicht op de abdij van Park, 1726, naar Antonius Sanderus, prentenkabinet abdij van Park

Abdij van ’t Park, abdij van Park of Parkabdij. Verschillende namen voor dezelfde mooie site net buiten Leuven en alom bekend in de regio. De invloedrijke norbertijnenabdij is in de loop van de tijd op verschillende manieren afgebeeld: op schilderijen, gravures, tekeningen, prenten, historische foto’s… Dit soort voorstellingen is ruim verspreid.

Heb jij ook zo’n abdijzicht in je bezit? Bezorg dan een goede foto aan het Museum Parkabdij en een korte omschrijving vóór eind augustus 2015 en wie weet komt jouw abdijzicht wel in de volgende tentoonstelling van het museum: Een tentoonstelling die toont hoe de abdij van Park in Heverlee in de loop van de tijd in beeld is gebracht.

Mail je foto’s naar info@museumparkabdij.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.