OHL-ANDERLECHT

De eerste thuiswedstrijd van dit voetbalseizoen en de eerste thuismatch terug in Eerste Klasse van OHL werd gespeeld voor een vol stadion. Het was dan ook de vice-kampioen van vorig seizoen die op bezoek kwam, Anderlecht, de ploeg die ondanks hun meervoudige successen nog nooit konden winnen aan den Dreef.

Ondanks enkele lege plaatsen van waarschijnlijk vakantiegangers stond den Dreef opnieuw in vuur en vlam. Vorig seizoen, in tweede klasse, was het soms héél erg hard zoeken naar de sfeer waarvoor den Dreef zo bekend en bij de tegenstanders zo berucht is. En die sfeer zat er gisteren weer duidelijk in. Dit was waarschijnlijk ook voor een groot deel te danken aan de “zwakte” van de tegenstander of kwam het toch door het uitstekend voetbal van onze thuisploeg.

De staantribune (vak J) wordt begin december afgebroken en hopelijk is er dan net zoveel sfeer en ambiance in de zittribune waarnaar de abonnees van de J-tribune worden verplaatst.

The White Army zorgde alvast voor een warm welkom met een mooie tifo.

Ohl-Anderlecht

De enkele Anderlecht supporters die zich (opnieuw) tussen de OHL supporters hadden genesteld, probeerden zich het eerste uur zo klein mogelijk de maken. “Hun” ploeg stapelden de individuele fouten op en zelfs hun internationals konden duidelijk geen verschil maken.
Ook dankzij één van de nieuwe aankopen van OHL namelijk Rudy Riou slaagde de tweede van vorig seizoen er niet in om de nieuwkomer te verslaan. In tegendeel in het eerste deel van de tweede helft waren de meeste kansen voor OHL en was er ook een duidelijk voordeel in balbezit.

De sfeer beleefde dan ook zijn hoogtepunt en WE-ARE-OHL schalde minutenlang doorheen het ganse stadion. De uit-supporters werden er zelfs stil van.

Met wat hulp van de scheidsrechters, die overigens altijd gelijk hebben, slaagde Anderlecht er toch in de 69ste min te scoren en na een tweede goal in de 75ste minuut lag de eindstand vast.
En plots werd het toen ook stil in vak J en volgde er gedurende een klein half uur een tirade van gezangen van the mauve army. Spijtig genoeg vonden de Anderlecht supporters die tussen de OHL fans stonden het toen ook de moment om hun voorkeur luidkeels te lagen gelden. Respect is voor deze supporters een onbekende term uit de sportwereld.

De balans na 2 wedstrijden in Eerste Klasse: OHL speelt goed, zelfs (en gelukkig) beter als vorig jaar maar net zoals in tweede klasse ontbreekt het aan een afwerker en zou er efficiënter moeten omgegaan worden met de doelkansen. Er werd natuurlijk de voorbije weken gespeeld tegen 2 toppers en hopelijk wordt er in de volgende wedstrijden wel gewonnen zodat OHL weg geraakt van degradatie gevaar.

Volgend week wordt er zaterdagavond uitgespeeld tegen Westerlo.

En de week erna, opnieuw op zondagavond om 20u, ontvangt den Dreef de Zebra’s uit Charleroi.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.