Gainsbourg

In een vorig leven was in het pand van de Gainsbourg brasserie Erasmus gevestigd. Het interieur en het terras kregen echter een total make-over. Niets herinnert nog aan de vroegere brasserie. Het terrasmeubilair is wit en trendy met zelfs een bar om aan te zitten en het interieur is bijzonder gezellig ingericht.

Wij zakten met vijf dames af naar de Gainsbourg voor een aperitief, maar bleven veel langer plakken dan gepland, verleid door de aantrekkelijke drankenkaart en het fingerfood. Het was mooi weer, dus we nestelden ons op het terras (ook doenbaar op frissere dagen, want er is terrasverwarming). Ons tafeltje was ietwat onstabiel wat resulteerde in een gekapseisde gin tonic en een kapotte asbak. Het personeel maakte geen probleem van de kapotte asbak en ruimde de scherven snel op. Nu nog het tafeltje dat de veroorzaker was van de spijtige incident repareren.

Ik liet mij verleiden door het aanbod op de cocktailkaart en koos voor de Lazy Red Cheeks, een cocktail met Eristoff vodka, viool en framboos. Heerlijk! Mijn tafelgenoten gingen voor een glaasje rosé, gin tonics en een glaasje witte wijn. We hadden veel bij te praten dus de tijd vloog voorbij. We bestelden een volgende rondje, maar konden het knorren van onze magen niet langer negeren. Het finger food op de menukaart lonkte erg verleidelijk naar ons, terwijl ondertussen één van onze tafelgenoten bezig was een Caesar Salad te verorberen. De Caesar Salad (15 euro) was bereid volgens de regels van de kunst en zag er heel lekker uit, met een royale portie kip.

Achtereenvolgens verschenen de volgende mini-gerechtjes aan onze tafel:

  • flammkuchen met tomaat, parmigiano reggiano, kappers, olijven en basilicum;
  • huisgepaneerde zonnevis met verse tartaar;
  • zwarte pens op een stokje met appel-kaneel confituur;
  • mediterraanse quiche.

Meer favoriete hapjes waren de zwarte pens en de mediterraanse quiche. Al moet ik zeggen dat ik twaalf euro te duur vond voor het mini-exemplaar dat wij kregen. Wel fijn dat je bij Gainsbourg flammkuchen (een soort Duitse pizza, met een heel dunne en krokante bodem) kan krijgen. Is bij mijn weten de enige plek in Leuven waar deze specialiteit op het menu staat.

Wij hadden alvast een erg gezellige avond op het terras van de Gainsbourg met heerlijk, zij het iets te duur, fingerfood en lekkere drankjes. Een aanrader als je op zoek bent naar een mooi en rustig terras om gezellig te aperitieven of om na het diner nog een afzakkertje te drinken.

IMG_7196

IMG_7197

IMG_7199

IMG_7200

IMG_7201

IMG_7202

IMG_7204

IMG_7203

Praktisch
Kardinaal Mercierplein (Tiensestraat 96), 3000 Leuven
016 41 79 41
https://www.facebook.com/pages/Gainsbourg-Leuven/566611970135541
http://www.gainsbourg.be/

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.