Amerikaanse coach Tom Newell op bezoek bij Leuven Bears

Tom Newell

Bron foto: basketball-on-ebeye

Van 17 tot 26 augustus krijgen de Stella Artois Leuven Bears bezoek van de Amerikaanse coach Tom Newell.

Tom Newell is een beklijvende persoonlijkheid met een palmares om U tegen te zeggen, en brengt echte education through sport. Dit kadert perfect in de zienswijze van de Leuven Bears, met een overdracht van positieve waarden op de ganse basket community.

Tom Newell heeft een uitgebreide basketbal achtergrond als voormalig intercollege speler, Europees professional, High School coach, NBA coach, WNBA coach, Bondscoach (Japan 2000), en als coach van de International Premiere Leagues (België, Griekenland, China). Coach Newell streeft ernaar zijn kennis en coaching ervaringen te delen met spelers en coaches uit het jeugd basketbal. Daarnaast legt hij ouders uit hoe ze hun kinderen best begeleiden bij deze activiteit. Hij is co-auteur van een boek met zijn overleden vader, Hall of Fame Coach Pete Newell, Basketball Post Play, Masters Press 1995 en is momenteel bezig met de bewerking van zijn vaders eerste publicatie: Basketbal Methods, Randall Press 1960, herwerkt naar Basketbal Methods Revisited.

Tom Newell zal tijdens zijn verblijf samenwerken met de A-ploeg maar het grootste deel van zijn tijd zal hij besteden aan clinics voor de jeugd vanaf de pupillen. Er zijn sessies gepland voor alle jeugdreeksen en voor coaches en ouders.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.