OHL – CHARLEROI

Vierde speeldag in de Jupiler Pro League en OHL bengelde helemaal achteraan het peloton met nul op negen. De eerste punten pakken, was dus de duidelijke boodschap voor de Leuvenaars.
En net zoals de vorige thuismatch zat het bezoekersvak ook nu afgeladen vol. De zwart-wit supporters hadden een tifo meegebracht maar het duurde eventjes voor ze deze duidelijk leesbaar konden tonen. Laten we het er op houden dat de tifo zowat het hele bezoekersvak gezien had voor het voor de rest van het stadion leesbaar was. De OHL supporters reageerden met mooie supporters gezangen.

20150816_194508[1]

De Zebra’s van Charleroi hadden er zin in en kwamen met duidelijke intenties afgezakt naar den Dreef. Want na hun mooie 6de plaats in de einduitslag vorige jaar, was Sporting Charleroi nu slecht gestart met “slechts” een 5 op 9. Charleroi speelde vorige week overigens nog verdiend gelijk tegen Club Brugge.
Den Dreef was deze keer niet uitverkocht maar in de hoofdtribune waren er toch minder lege plaatsen als tegen Anderlecht. Waarschijnlijk waren er nu al meer mensen terug van vakantie.

20150816_200026[1]

Om 20u werd de aftrap gegeven en de thuisploeg kwam dadelijk onder de nodige druk te staan van een vlot combinerend Charleroi. De eerste grote kans viel echter te rapen aan de kant van OHL, Kostovski kwam enkele centimeters te kort om een voorzet van Delporte binnen te duwen.
Over de rest van de eerste helft kan ik kort zijn: duidelijk overwicht van Charleroi en heel weinig ruimte voor OHL.
En als ik er dan toch iets moet uitlichten, was het ook nu weer het onfaire gedrag van de Charleroi supporters want na een duidelijke gele kaart voor Willems werd er Bengaals vuurwerk op het veld gegooid en probeerden ze zichzelf uit te roken. De rest van de match hielden ze er wel de sfeer in.

20150816_201758[1]

Na de rust startte de 2de helft met een duidelijke strafschopfout op Remacle waarna Bostock Leuven op 1-0 voorsprong trapte. En dat was blijkbaar wat OHL nodig had om eindelijk wat beter te combineren en kansen af te dwingen. De OHL spelers begonnen er ook zelf in te geloven en vroegen de supporters voor wat meer vocale ondersteuning. Na een prachtige dribbel knalde Trossard de bal opnieuw tegen de netten en stond OHL op een veilige 2-0. Het laatste half uur veranderde het OHL-doel nog in een schietkraam maar Rudy Riou hield de nul op het bord en bezorgde OHL de eerste punten van het seizoen.

20150816_215650[1]

Conclusie van deze match: slechter spel van OHL als tegen Anderlecht maar de eerste 3 punten zijn binnen en ze zijn weg van de laatste plaats. Volgende week nog meer punten pakken achter de kazerne tegen KV Mechelen en hopelijk schuiven ze dan nog wat hoger op in het klassement.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.