Habitat festival op zaterdag 29 augustus

Op zaterdag 29 augustus 2015 is iedereen welkom op het nieuwe Leuvense zomerfestival Habitat. MijnLeuven selecteerde 10 jongeren voor de uitwerking van dit eerste jongerenfestival in Leuven. Habitat bestaat uit twee muzikale podia, een kunstroute die de podia met elkaar verbindt, een inspiratiecaravan, ruilstandjes, artistieke piramides, een gerecycleerde chill-out zone en nog veel meer! Het festival is helemaal gratis, alleen de afterparty in Alma III is betalend. Hiervoor betaal je 5 euro.

Op het hoofdpodium van het festival, gelegen in het groene amfitheater van het Sportkot, krijg je onder andere Tall Black Guy (Detroit, US) te zien. Een Amerikaanse hiphop producer die Gilles Peterson, Jazzy Jeff en Questlove (The Roots) als zijn fans mag beschouwen. Daarnaast bevolken ook de eclectische elektronicaproducer Stray (Londen), het Nederlandse ZES en het beloftevolle Belgische duo A/T/O/S de affiche.

Het plein voor Alma III wordt dan weer ingepalmd door heel wat Leuvens talent. De deejays, producers en organisatoren achter trendzettende, Leuvense organisaties Tangram Records, HOME, Slagwerk, Uhuru Sound en Urban Woorden worden er uitgenodigd voor een DJ-sessie. Suff Daddy, een Duitse beatmaker, is de headliner van de stevige afterparty.

Kunst en jong ondernemerschap krijgen naast muziek een minstens even belangrijke plaats op het festival. Zo vinden de jonge organisatoren dat veel jonge ondernemers en kunstenaars het verdienen om ook eens op de voorgrond te treden. Er zal een marktje van KAALCOLLECTIV zijn waar je oude spullen kan ruilen, maar ook zelfgemaakte juwelen en comics, originele kaartjes of versgemaakte zoetigheden kan kopen. De kunstroute wordt dan weer bevolkt door artistiek talent van eigen bodem. Je ziet er o.a. Katarina Jovanovic, Unifox, Tosca Gasparini, Vincent Christiaens, Lien Wevers en Nerve aan het werk. De inspiratiecaravan, een installatie van Nachtuil, bundelt jonge ondernemers zoals o.a. Quivr, thinkCORE, Time For Vinyl, Academics For Technology en het platenlabel Tangram Records. De Klimaatambassadeurs zorgen daarnaast voor een gerecycleerde chill-out zone. Je hoort het goed: heel jong Leuven bouwt mee aan dit festival.

Praktisch

Affiche_HABITAT_zomerfestival_leuven_2015

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Habitat festival op zaterdag 29 augustus”

Het Groot Verlof breidt uit « Leven in Leuven
(on december 26th, 2015 at 17:55)

[…] van 8 juli tot 14 augustus. Naast de nieuwe elementen van vorig jaar, zoals de familiebar, het Habitat-festival, de grote letterinstallatie op de Grote Markt en de sterke communicatie, worden twee extra […]