De Lijn breidt busaanbod regio Leuven uit

Vanaf 1 september legt De Lijn Vlaams-Brabant extra ritten in op 5 buslijnen en komen er 2 nieuwe snelbussen bij.

Verbeteringen op lijnen 5, 7, 333, 335 en 380
De aanpassingen die vanaf 1 september doorgevoerd worden, zijn divers en verschillen van lijn tot lijn. Zo worden bepaalde trajecten verlengd, komen er ritten bij en/of verhoogt de frequentie. Het is ook mogelijk dat de vertrekuren van de bussen veranderd zijn. Reizigers van lijnen 5 (Vaalbeek-Leuven-Wijgmaal-Wakkerzeel), 7 (Bertem-Leuven-Bierbeek-De Borre), 333 (Tremelo-Rotselaar-Leuven), 335 (Aarschot-Rotselaar-Leuven) of 380 (Leuven-Boutersem-Tienen) raadplegen best de nieuwe dienstregeling via de routeplanner op de website www.delijn.be om te ontdekken wat er precies verbetert aan hun verbinding.

Nieuwe snelbussen 433 en 475
Tijdens weekdagen (uitgezonderd juli en augustus) en enkel in de spits rijden voortaan 2 nieuwe snelbussen. Nieuwe snellijn 433 Leuven-Rotselaar-Tremelo volgt hetzelfde traject als de drukke lijn 333 maar een volledige rit duurt in totaal slechts 29 minuten doordat deze snellijn niet stopt tussen Rotselaar Rotonde en Leuven station. Nieuwe snellijn 475 is aanvullend aanbod op de populaire lijn 370 tussen Leuven en Tielt-Winge. Ze bedient 5 haltes op haar traject en doet er in totaal 23 minuten over.

Bijkomende informatie en communicatie
Voor een gedetailleerd overzicht van de wijzigingen kan je terecht op www.delijn.be/aanpassingen. De nieuwe lijnfolders zijn vanaf eind augustus gratis verkrijgbaar. Wie vragen heeft, kan eveneens bellen naar 070 220 200 (0.30 euro per minuut voor vaste lijnen).

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.