Ratata

De naam Ratata zal bij de meeste mensen nog niet echt een belletje doen rinkelen vermoed ik. Als ik jullie vertel dat Ratata de reïncarnatie is van het voormalige Luzine aan de Kolonel Begaultlaan, gaat er wellicht wel een lichtje op.

Ik reserveerde een tafel voor vier personen nog vóór de verbouwingen van start gingen, omdat ik erg benieuwd was naar het nieuwe concept. Bij het binnenkomen in de vernieuwde ruimte was ik aangenaam verrast. De oude indeling van het pand is min of meer behouden gebleven, maar verder is er weinig tot niets wat nog aan de Luzine doet denken. Waar ik het interieur van de Luzine wat te donker en te barok vond, is het nieuwe interieur licht en modern. Een hele verandering. Ik was meteen weg van de hippe bar, de vele planten die het interieur opfleuren, de vissen in glazen stolpen en de prachtige krijttekeningen op de muren. Schitterend. Het enige was ik minder vond, waren de naar mijn aanvoelen ietwat ongemakkelijk zittende ijzeren stoeltjes. De volgende keer reserveer ik een plekje op één van de zeteltjes. ;-)

Door een communicatiefout van mijn kant, moesten we wat langer dan gepland op ons gezelschap wachten. Geen erg, we verhuisden van ons tafeltje naar de bar en lieten de barman ons een paar cocktails mengen. De cocktails waren voortreffelijk. Ik proefde een Captain Billares (de specialiteit van de barman) en een Mojito Special (met bruine rum en ginger ale). Er staan een aantal suggesties op de kaart, maar je kan de barman ook altijd vragen iets anders te mengen. En natuurlijk doet ook Ratata mee met de gin-hype. Gin tonic liefhebbers komen dus zeker aan hun trekken.

Toen ons gezelschap aankwam, verkasten we opnieuw naar onze tafel en konden we aan onze culinaire ontdekkingsreis beginnen. Ter ere van de heropening kregen we meteen een cocktail van het huis aangeboden met schuimwijn, vlierbloesemsiroop en munt. Heel verfrissend. Lang moesten we niet nadenken over onze keuze. Het menu met zeven gangen, graag, ober! Eén persoon in ons gezelschap at geen vlees. Ik had dit op voorhand doorgegeven en zij kreeg telkens een waardige vervanger voor het vlees dat op ons bord kwam. Ik was zelfs stiekem een beetje jaloers op de kreeft die ze voorgeschoteld kreeg.

Na de appetizers, volgde het ene na het andere uitstekende gerecht. Elke gerecht was prachtig gepresenteerd en samengesteld uit een mooi gebalanceerd smakenpalet. Mijn favoriete gangen waren de octopus (perfect gekookt) en de kip terriyaki (een fijne variatie op dit gekende Japanse gerecht en zo lekker dat ik helemaal vergat er een foto van te nemen).

Erg jammer dat bij al dat lekkers (nog) geen aangepaste wijnen aangeboden werden. De sommelier gaf aan dat dit er door de verbouwingen nog niet van gekomen was. Toch wel een minpuntje voor een restaurant van dit niveau. We bestelden dan maar een flesje (of twee) van de wijnkaart (of beter gezegd, van de wijn-ipad). De wijnen op de kaart bleken echter erg prijzig. De goedkoopste witte wijn kostte iets in de 30 euro en de goedkoopste rode wijn kostte maar liefst 50 euro. Ik begrijp dat zo’n zaak het vooral van de verkoop van de dranken moet hebben, maar een goede wijn hoeft helemaal zo duur niet te zijn. Wij kozen uiteindelijk voor een Franse Mas Champart. Zeer lekker wijntje, niets op aan te merken.

Wij hadden een erg fijne avond bij Ratata, maar moesten wel vaststellen dat het restaurant nog wat aan zijn naamsbekendheid moet werken: niet alle tafeltjes waren volzet. Spijtig, want de kwaliteit van het eten is voortreffelijk. De cocktails kostten twaalf euro per stuk en de flessen wijn 43 euro. Een menu van zeven gangen kostte 75 euro per persoon, een faire prijs voor wat er op ons bord passeerde. Nu nog werk maken van die aangepaste wijnen en wij komen zeker terug!

ratata

ratata

Oester, Komkommer, Wodka
Oester, Komkommer, Wodka

Duroc, Erwten, citroen
Duroc, Erwten, citroen

Octopus, Tomaat, Kapucijn
Octopus, Tomaat, Kapucijn

Ansjovis, Burrata, Venkel
Ansjovis, Burrata, Venkel

Kwartel, Courgette, Artisjok
Kwartel, Courgette, Artisjok

Rodevruchten, witte Chocolade
Rodevruchten, witte Chocolade

Thee

Oja, in het weekend worden in de Ratata late night DJ-sessions georganiseerd. Benieuwd wat dat zal geven!

Praktisch
Kolonel Begaultlaan 15/01.17, 3012 Wilsele
016 89 08 77
http://www.ratata.be/
info@ratata.be

Onze keuze
Oester, Komkommer, Wodka
Duroc, Erwten, citroen
Octopus, Tomaat, Kapucijn
Ansjovis, Burrata, Venkel
Kwartel, Courgette, Artisjok
Kip Terriyaki, Shiitake, Sojaboon
Rodevruchten, witte Chocolade

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.