Verbeteringswerken aan Brugbergpad en Wijgmaalsesteenweg op tijd klaar voor 1 september

De voorbije zomermaanden is hard gewerkt aan twee belangrijke fietspaden in het Leuvense: het Brugbergpad, dat de Éénmeilaan met de Diestsesteenweg/Vuurkruisenlaan verbindt, en de Wijgmaalsesteenweg. De werken naderen hun einde en zullen afgerond zijn voor de start van het nieuwe schooljaar.

Brugbergpad
“Het Brugbergpad wordt dagelijks gebruikt door een kleine drieduizend fietsers”, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets. “Op piekmomenten zijn het er zelfs tweehonderd per kwartier. Om dat vlot te verwerken, was het fietspad te smal. Vandaar dat we het pad volledig heraangelegd hebben, met nieuw, comfortabel asfalt. Het is ook breder gemaakt, zodat fietsers kunnen kruisen en ook bakfietsers vlotter door kunnen.” De werken zitten momenteel in de eindfase. “De aannemer werkt zaterdag en zondag door, zodat we het fietspad tegen 1 september kunnen openstellen. Al zullen er achteraf nog afwerkingen moeten gebeuren.”

Tijdens deze afwerking, blijft het fietspad toegankelijk. Toch kan er hinder zijn voor de fietsers:

  • Tijdens de ochtendspits (tussen 7 en 9 uur) en de avondspits (tussen 15 en 17 uur) is er altijd een doorgang van minstens 2 meter breed.
  • Buiten deze spitsuren, kunnen er lokaal versmallingen zijn in het fietspad.

Later volgt dan nog de plaatsing van geluidswanden op de betonnen keermuurtjes en de groenaanleg.

De werken die nu de komende dagen moeten gebeuren, zijn enkel mogelijk bij gunstige weersomstandigheden. Wanneer de aannemer door slecht weer niet kan werken (bijvoorbeeld voor de asfaltering), zal het fietspad niet opengaan op 1 september, maar een paar dagen later.

Wijgmaalsesteenweg
Het tweerichtingsfietspad langs de Wijgmaalsesteenweg is over twee kilometer – van de Remylaan tot de viaduct – vernieuwd. “Het comfort voor de fietser is nu enorm verbeterd. In plaats van betonplaten en klinkers ligt er nu asfalt en de drempels aan de kruisingen zijn weggehaald”, zegt Robbeets. “Ter hoogte van de Armand Meyswijk is het fietspad ook verbreed, zodat fietsers die de wijk willen inslaan een beter zicht hebben op het aankomend verkeer.” Ook deze werken zijn tegen 1 september afgerond.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.