Opnieuw twee Slaapwelconcerten in STUK!

Op 12 en 13 november kan je voor het eerst sinds de Slaapwelconcerten van 2009 opnieuw in STUK overnachten. Dit op de tonen van Slaapwel Records en Dauw, de muzikale meesters van de overgang tussen dag en nacht – en terug.

Slaapwel Records is een klein muzieklabel dat muziek uitbrengt om bij in slaap te vallen. Soundtracks geschreven voor het stadium tussen slaap en helderheid, het moment net voor het indommelen. Op 12 en 13 november komt het label voor de tweede keer langs in STUK met zijn unieke slaapwelconcerten: het publiek ligt op bedden rond de muzikanten, die een soundtrack creëren waarop je in alle rust in slaap mag vallen. ‘s Morgens word je ook muzikaal gewekt, en nadien voorziet STUK ontbijt om de nieuwe dag in te zetten.

De line-up van de Slaapwelconcerten is even indrukwekkend als het concept. Simon Scott, drummer bij het legendarische Slowdive, zorgt voor bitterzoete mantra’s die de luisteraar in een middagdutje op een hete zomerdag brengen. Rutger Zuydervelt aka Machinefabriek loodst de luisteraar naar de oevers van dromenland met een minimalistsiche improvisatie waarin hij experimenteert met ambient, modern klassiek, minimalisme, drone en veldopnames. Hasselaar Bernard Zwijzen alias Sonmi451 zorgt voor een trage slaapwandeling langs pulserende sinusgolven, uitgesponnen pianoloops en zacht krakende geluidjes. Het ochtendgloren wordt verzorgd door het Gentse cassettelabel Dauw met Heine Christensen en Ciro Berenguer van Sokkyō (Japans voor improvisatie): hun kleine luisterverhaaltjes ontstaan uit de inspiratie van het moment.

Meer info.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.