Charly’s

De warmste autovrij zondag in jaren leek ons een ideale gelegenheid om te lunchen op een terrasje en daarna te genieten van de (bijna) verkeersvrije binnenstad. Op zoek naar een plekje in de schaduw kwamen we terecht op het terras van Charly’s op het Martelarenplein. Door het mooie weer zaten de terrassen goed vol. Het duurde echter slechts een paar minuten voordat we een menukaart aangereikt kregen.

De menukaart van Charly’s bevat de klassieke gerechten die je verwacht van een brasserie: croques, salades, pasta, vlees- en visgerechten en natuurlijk mosselen. Ik twijfel even om een portie mosselen te bestellen, maar twee dagen na mekaar mosselen eten, lijkt me toch net iets van het goede te veel. Dus ga ik voor de suggestie: tomaat garnaal. Mijn vriend heeft zin in een lekker stuk vlees en bestelt een steak kleinhoofd (280 gr).

Onder het genot van een karmeliet en een glaasje cava wachten we op onze bestelling. Lang moeten we niet wachten. Beide gerechten zien er lekker uit en doorstaan ook moeiteloos de smaaktest. Het vlees van mijn vriend is saignant gebakken zoals gevraagd en de bijhorende mosterdsaus valt in de smaak. Mijn tomaat garnaal bevat een genereuze portie garnalen. De tomaat is zelfs gepeld, zoals het hoort, alleen is de kok vergeten de tomaat uit te hollen. Het slaatje zelf had voor mij wat gevarieerder mogen zijn, maar de groentjes waren wel lekker vers en extra punten voor het stukje cavaillon op mijn bord.

De bediening was vriendelijk en efficiƫnt, zo hebben we het graag.

In totaal betaalden wij 54,70 euro voor deze zomerse lunch. Qua prijs-kwaliteit zit deze brasserie zeker goed. Het fijne terras op het Martelarenplein is een extra troef.

IMG_8093

IMG_8091

Praktisch
Martelarenplein 11, 3000 Leuven
016 20 55 30

Onze keuze
Tomaat garnaal
Steak kleinhoofd

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.