ROB-tv lanceert ‘De nieuwe start’

Je leven over een andere boeg gooien. Omdat het moet.
ROB-tv lanceert in september een nieuwe spraakmakende reportagereeks,
in samenwerking met Leuvens productiehuis Nieveranst en met steun van de stad Leuven. Acht weken lang getuigen regiogenoten over een nieuwe start in hun leven, over hoe ze daarmee omgaan en wat dat met hen doet.

Maak onder meer kennis met Fatimah, geboren als wees in Marokko, verlaten door haar man, maar nu een zelfstandige moeder die werkt bij Spit tewerkstelling VZW in Leuven. Haidar zag in Irak met eigen ogen hoe IS zijn vader vermoordde. Hij betaalde 7000 euro aan mensensmokkelaars en werkt nu als kinderoppas bij buurthuis ’t Lampeke. Etienne was meer dan 15 jaar zelfstandig dakwerker. Nadat zijn bedrijf over kop ging nam hij zijn leven opnieuw in handen en kreeg hij de kans om als klusser aan de slag te gaan bij vzw Wonen en Werken. Amarjit is dan weer een Indiër die de bussen van De Lijn schoonmaakt en ervan droomt dat ook z’n vrouw en kinderen ooit naar België kunnen komen.

Je ontdekt hun verhaal, en dat van 3 andere boeiende figuren, in “De nieuwe start”. Acht weken lang, elke vrijdag uitgezonden op ROB-tv vanaf 18.30 uur, na het nieuws. De eerste aflevering is op vrijdag 4 september. Een aflevering gemist? Elke donderdag kan je kijken naar een herhaling.

Bekijk de trailer.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.