Leuven kermis krijgt eerste prikkelarme dag

Vandaag gaat Leuven Kermis weer van start. Nieuw dit jaar is de organisatie van een eerste prikkelarme dag op de kermis, in navolging van succesvolle edities in Hasselt, Aalst en Gent.

De eerste editie in Leuven zal doorgaan op maandag 21 september tussen 17u en 20u, waarbij het geluid begrensd zal worden op 50dB (achtergrondmuziek) en de stroboscopen uit gaan. Felle lichten worden gedimd en de microfoons zullen voor één avond zwijgen, tenzij om de start van een attractie aan te kondigen. Op deze manier kunnen mensen met sociale stoornissen en gevoeligheid voor prikkels ook van een leuke kermisavond genieten.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Leuven kermis krijgt eerste prikkelarme dag”

goofball
(on september 4th, 2015 at 13:05)

interessant concept.