Opendeurdag in het Vluchtelingenhuis

Het Vluchtelingenhuis Leuven bestaat 3 jaar! Drie jaar geleden groeide het initiatief uit de vzw Recht op Migratie. Dankzij de maandelijkse financiële steun van onder meer vele Leuvenaars kan het huis tijdelijke opvang bieden aan vluchtelingen en dan vooral aan de zwaksten onder hen, zoals vrouwen al dan niet met kinderen, met of zonder papieren. De mensen die opgevangen worden hebben omwille van uiteenlopende redenen tijdelijk geen huis of onderdak. Het vluchtelingenhuis wil voor hen een plek zijn om even te verpozen en te werken aan een concreet project.

Zondag 20 september is iedereen van harte welkom: vrijwilligers, sympathisanten, buren en iedereen die zich solidair wil noemen met vluchtelingen! Het feest start ’s middags met een Marokkaans buffet (inschrijven is nodig), nadien is er een praatcafé met dessertenbuffet. Tussen de muzikale optredens van U-Kelly en Bugari Express, straattheater en poëzie van Jonna vzw, geeft het Vluchtelingenhuis uitleg bij de huidige werking en toekomstplannen.

Zaterdag 20 september, 12.00 tot 18.00 uur, Aarschotsesteenweg 366, 3012 Wilsele,

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.