Noémie Schellens geeft haar naam aan een nieuwe rode wijn

Dat er een nieuw wijntrio gelanceerd is, hebt u in een eerder artikel kunnen lezen. En ook dat die wijn “Noémie” genoemd wordt.

Maar hoe is die wijn aan die naam gekomen?

We hadden een gesprek met één van de initiatiefnemers en die vertelde ons het volgende:

In mei 2012 zitten wij met vier vrienden-ondernemers gezellig samen aan tafel in een Leuvens restaurant lekker te eten en te genieten van een goede fles wijn. Wij wisselen van gedachten over onze droom om een eigen wijn te creëren, daarvoor gronden aan te kopen in Frankrijk, te experimenteren en daarbij beroep te doen op een deskundige om zo een eigen stijl van wijn maken te ontwikkelen.

Tijdens het diner is er een optreden van Noémie Schellens, de lieftallige dame die toen een paar jaren als Leuvense stadssopraan fungeerde..

Stop!

2015-09-12 (36)

Later… veel later, een paar jaren zelfs, is het zover: de wijn is er, maar moet nog een naam krijgen.
De in de wijnbranche gehanteerde basisregel is, dat het bij voorkeur een vrouwennaam moet zijn met veel klinkers. Op dat moment wordt teruggedacht aan dat sublieme optreden van Noémie in dat restaurant, twee jaar geleden. Het was alsof een muze ons inspireerde en vrij vlug leek het ons een logische keuze om deze prachtige naam te gebruiken voor onze veelbelovende wijn.
Noémie werd benaderd en kon worden overtuigd om haar naam te geven aan het project. Voilà!

Of is er nog wat te vertellen?

2015-09-12 (53)

Toch nog even napraten en lachen…

Noémie was, samen met “haar” Kobe (“Le secret de Noémie”???), aanwezig op de voorstelling. Er werd flink wat over en weer gepraat over de wijn en daarbij werd veelal de naam Noémie vernoemd.
Zo werd haar naam gebruikt in zinnen als: “gedurende twintig maanden gelagerd”, “kan gerust tien jaar blijven liggen”, “wordt nog beter door te decanteren”, “aroma’s van zwart fruit, roos, peper en hout…”, “geschikt voor feestelijke gelegenheden”…
Ja, het was lachen geblazen.
En Noémie? Die was duidelijk niet uit haar lood geslagen…

“O folle passion!” staat ergens op elke fles…

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.